Cum să trăieşti ca un milionar!
Aţi jucat la loto? Dacă da, atunci sunteţi la un pas să intraţi în lumea selectă şi exclusivistă a celor care ne conduc lumea. Şi cum diferenţa dintre un parvenit de tipul lui Dinu Păturică, din romanul „Ciocoii vechi şi noi”, al lui Nicolae Filimon (1819-1865) şi un „conaş cu obraz subţire” e de la cer la pământ, specialiştii britanici ne sar în ajutor. Iată cum trăieşte un milionar autentic şi de ce are nevoie pentru a fi universal apreciat.
Vrei să te simtă lumea că eşti un bogătaş fin şi educat de la o poştă? Eh, atunci îţi trebuie un consultant pentru alegerea trabucurilor, un specialist în timpul liber, un consultant pe probleme de relaxare şi încă 497 de experţi, agenţi, manageri şi consilieri pe diferite probleme. Pe lângă această listă, ai nevoie de 40 de angajaţi care să te răsfeţe şi să îţi facă toate capriciile contra unor salarii de 420.000 de dolari. Ai nevoie în cramă de vinuri de peste 35.000 de dolari, să zbori cu avioane particulare de cel puţin 230.000 de dolari pe lună şi să ai la scară doi şoferi, o limuzină şi doi barmani specialişti în coktailuri. Cam aşa trăiesc Johnny Depp, miliardarii arabi, ruşi, britanicul Richard Branson şi americanul Elon Musk. Pe lângă asta, iată ce mai presupune lumea bună. Vă avertizăm că bugetul pe un an pentru un astfel de stil de viaţă e de... 38 de milioane de dolari.
Profesor personal pentru copii
Consultantul pedagogic pe probleme financiare are un rol esenţial în educarea copiilor de bani gata. Cum să apreciezi ceva ce alţii nu au, iar ţie îţi e servit pe tavă? Mark Boyden, e psihoterapeutul copiilor de miliardari care stau în Londra. El se confruntă cu anxietăţile, stresul şi dependenţele beizadelelor. Specialistul britanic spune că peste 50% din copiii de bogătaşi sunt inadaptaţi lumii în care trăiesc şi au nevoie de „profesori personali”.
Expert în rezervări
Bogătaşii preferă să meargă acolo unde merge lumea bună, partenerii de afaceri şi să nu se amestece cu lumea „de rând” decât rareori. De aceea e nevoie de un specialist în rezervări la evenimente exclusiviste. Pentru a ajunge aici ai nevoie de bugete anuale de peste 10 milioane de dolari (la galele UNICEF sau alte gale caritabile intrarea e 50.000 $). Balthazar Fabricius a lucrat într-o mare firmă de brokeri şi e cel mai căutat din Londra.
Consilier în iahturi
Majoritatea bogătaşilor au propriul iaht de lux. Puţini ştiu că întreţinerea anuală a ambarcaţiunii costă între 5 şi 7,5 milioane de dolari pe an. De aceea ai nevoie de cineva care să îl închirieze, să organizeze evenimente la bordul lui, să facă gale caritabile sau să îl închirieze altor bogătaşi. Britanicul Jonathan Beckett este un astfel de specialist. Însă e bine de ştiut că tariful lui de pornire este de 100.000 de dolari pe an şi 10% din încasări.
Consultanţii de lux
Un milionar care se respectă are nevoie de un consultant pentru alegerea trabucurilor (n.r. simbol al puterii în lumea bună). O cutie costă în jur de 100.000 de dolari. Un specialist pe probleme de sănătate şi întreţinere fizică este de asemenea indispensabil. O firmă de specialişti în comunicare, cultură generală, micro-expresii faciale, mass-media şi reţele sociale sunt pe lista angajaţilor obligatorii.
Vânătoarea
Vânatul este interzis, dar lumea bună merge la vânat în locaţii precise de cel puţin trei-patru ori pe an. Pentru a fi acolo ai nevoie de un specialist. Dacă eşti dat în judecată, ai nevoie de cel mai scump şi mai bun avocat. La vânătoare, lumea bună discută despre licitaţii de artă şi afaceri. Ai musai nevoie de un expert în artă, licitaţii şi de un antrenor de tir sportiv.
Protecţie
Devii „ţintă” pentru escroci în momentul în care ajung pe prima pagină a revistelor economice. De aceea ai nevoie de un specialist în interceptări telefonice care să te protejeze, de un departament care să te apere de atacurile informatice şi, evident, de cei mai buni agenţi şi consultanţi de pază şi protecţie de pe piaţă. Apropo, cel mai sigur telefon pentru un bogătaş e în continuare Vertu Signature 18ct, dar costă 35.000 $.