Curiosul caz al Gloriei Ramirez. A fost numită „femeia toxică”, după ce 23 de medici s-au îmbolnăvit, încercând să îi salveze viața

În medicină, există uneori cazuri pe care nici cei mai buni specialiști nu le pot explica. La începutul anilor 90, cazul Gloriei Ramírez avea să devină un mister pentru cercetători.

Medici în sala de operație / Sursă foto: Pixabay
Medici în sala de operație / Sursă foto: Pixabay

Într-o seară de 19 februarie, Gloria Ramírez, care suferea de cancer la colon în stadiul 4, a fost adusă la o clinica din California pentru că avea probleme grave de respirație.

Deși era conștientă, femeia nu a putut răspunde coerent la întrebările simple ale medicilor. Câteva ore mai târziu, din nefericire, ea a murit, la doar 31 de ani.

Nimeni nu se aștepta la ce a urmat

După ce au intrat în contact cu Gloria, medicii care au încercat să îi salveze viața au părăsit spitalul simțindu-se rău. Aveau mâncărimi și experimentau o senzație bizară de vertij. Corpul femeii părea, inexplicabil, o sursă de contaminare pentru toți cei care luaseră contact cu el.

Medicul Julie Gorchynski a petrecut aproape două săptămâni la terapie intensivă, după ce a tratat-o pe Gloria, scrie lavanguardia.com.

La momentul internării, Gloria, originară din Mexic, avea ritmul cardiac foarte ridicat, tensiunea arterială extrem de scăzută, pe lângă o insuficiență respiratorie severă.

Având în vedere că suferea de cancer la colon, medicii i-au administrat antibiotice și apoi un tratament pentru a-i încetini ritmul cardiac.

În același timp, medicii i-au pompat aer printr-o vezică de cauciuc, în încercarea de-i compensa insuficiența respiratorie. După ce a primit tratamentul, medicii au observat că trupul Gloriei avea un luciu destul de uleios, iar unii au declarat că au simțit chiar și un puternic miros, asemănător cu cel de usturoi.

Atunci când a încercat să îi ia sânge, o asistentă a simțit un miros asemănător amoniacului. Acestea au fost, se pare, primele semne de întrebare.

După ce au intrat în contact cu „femeia toxică”, 23 de medici și asistente s-au îmbolnăvit

Ultimul detaliu șocant a fost observat de medicul care a ajuns să stea la terapie intensivă 2 săptămâni, după ce a intrat în contact cu Gloria.

În sângele Gloriei pluteau niște particule destul de mari și de-a dreptul misterioase. Pentru moment, nimeni nu putea găsi o explicație: nici medicală, dar nici rațională. Din cauza mirosului puternic, trei medici au leșinat, fiind suspecți de intoxicație. Când au văzut că nu o pot stabiliza, medicii au adus defibrilatorul, dar nici resuscitarea nu a funcționat.

Ciudat este faptul că în urma interacțiunii cu Gloria, 23 de persoane s-au îmbolnăvit din cauza mirosului toxic. Julie Gorchynski a fost cea mai afectată. Aceasta a avut o serie de crize care au slăbit-o vizibil, din toate punctele de vedere.  

Mai mult, ea s-a îmbolnăvit, de asemenea, de pancreatită și osteonecroză la genunchi și a fost nevoită să meargă în cârje luni de zile.

Mai multe întrebări decât răspunsuri

Așa cum era de așteptat, cazul Gloriei Ramirez a ajuns unul de interes public la nivel național în SUA, iar presa a început să o numească „femeia toxică”.

Cazul a adus, de la sine, una dintre cele mai mari investigații de medicină legală din Statele Unite. Ancheta a fost condusă de Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din California.

Medicii și asistentele care au intrat în contact cu Gloria au fost intervievați și s-a aflat că toți au dezvoltat simptome severe, precum pierderea cunoștinței, dificultăți de respirație și spasme musculare.

Ulterior, ancheta a scos la iveală faptul că Gloria luase un solvent numit Dimetil Sulfoxid, folosit de pacienții care suferă de cancer pentru reducerea durerii.

Cei care folosesc acest solvent susțin că are un miros asemănător cu cel de usturoi, ceea ce ar explica mirosul pe care l-au simțit în cameră.

Așadar, s-a descoperit că această combinație dintre oxigenul administrat de paramedici și dimetilsulfoxidul (DMSO) acumulat în organism a creat DMSO2, care se cristalizează la temperatura camerei și care ar putea explica particulele mici observate în sânge.

Mai mult, șocurile electrice au transformat DMSO2 în DMSO4 într-un gaz extrem de periculos, care i-a afectat pe cei care se aflau în proximitate.

Totuși, familia nu a crezut niciodată teoriile care au ieșit iveală în anchetă. Apropiații Gloriei au susținut că totul trebuia să fie pus pe seama neglijenței medicilor.

Misterul nu a fost rezolvat nici acum

La două săptămâni de la deces, Gloriei i s-a făcut o autopsie, apoi a fost înmormântată într-un mormânt nemarcat la Olivewood Memorial Park din Riverside.

Legistul familiei Ramírez nu a putut determina cauza morții, deoarece inima lipsea, celelalte organe erau contaminate cu materii fecale, iar corpul său era prea descompus.

Au trecut aproape 30 de ani de la moartea Gloriei Ramírez, iar cauzele acestui eveniment nu sunt pe deplin clarificate nici măcar în ziua de azi.

Povestea Gloriei fost sursă de inspirație pentru un episod din serialul „Grey's Anatomy” și a fost expusă, de asemenea, într-un segment al unei emisiuni de pe Discovery Communications. Cazul lui Ramirez a fost unic în istoria medicinei și există câteva teorii în legătură cu acesta.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net