Dă-i o nouă înfăţişare casei tale cu un buget redus
Să-ţi renovezi casa nu trebuie să coste foarte mult. Fie că o pregăteşti pentru vânzare, fie că vrei s-o faci mai confortabilă, există o mulţime de metode prin care o poţi pune la punct cu un buget restrâns.
Planifică o curăţenie generală
Înainte de a te apuca să demolezi şi să-ţi arunci mobila veche, ar fi o idee bună să faci o curăţenie ca la carte. Casa ta va arăta mai bine în secunda doi. De asemenea, vei avea astfel oportunitatea de a vedea cum sunt obiectele de mobilier aşezate şi să le găseşti locuri noi. Vei descoperi că ai foarte multe lucruri inutile, care ocupă loc şi la care poţi renunţa oricând. Mai mult spaţiu va da impresia unor camere mai mari. Curăţenia generală nu presupune costuri mari. Te vei alege probabil doar cu o febră musculară.
Adoptă în primul rând schimbările de impact
Pentru a economisi bani, este bine să să faci prima oară doar schimbările cu cel mai mare impact. Gândeşte-te la zugrăvit, schimbarea parchetului sau a corpurilor de iluminat interior. Făcute împreună sau separat vor da senzaţia de nou. Şi tot pentru a reduce costurile, este bine să faci aceste lucruri fără a apela la ajutorul profesioniştilor. Poţi vâna reducerile din magazinele de bricolaj, dar angajarea unei echipe de zugravi sau parchetari poate fi extrem de costisitoare. Aşa că învaţă să dai cu pensula şi bidineaua pentru a ieşi mai ieftin sau caută nişte prieteni pricepuţi şi dispuşi să îţi sară în ajutor. În acest caz, renovarea va fi mai dificilă, iar orice mână de ajutor în plus va conta.
Încearcă schimbările mici, dar de efect
- Există şi câteva mici trucuri care pot avea un impact major asupra felului în care arată locuinţa ta:
- Schimbă-ţi blatul de bucătărie sau vopseşte dulapurile pentru a da o faţă cu totul nouă bucătăriei.
- Vopseşte uşile şi tocurile, în locul unei zugrăveli generale. Ar putea avea efect, asta şi în funcţie de cât timp a trecut de la ultima renovare.
- Creează-ţi noi spaţii de depozitare. Adaugă un sertar sau cutie din material textil, în loc să cumperi un şifonier nou.
- Repară lucrurile care pot fi reparate, nu le înlocui cu totul.
- Schimbă covorașele şi prosoapele din baie, perdelele şi draperiile din camere şi vei da o altă înfățișare locuinţei tale.
Acestea sunt metodele prin care îţi poţi renova locuinţa cu un buget redus. Dacă le vei pune în practică, vei economisi cu siguranţă resurse importante, pe care le poţi folosi în alte scopuri.