Povestea femeii care de 10 ani înoată printre rechini

Ultima actualizare:

Incredibil! Biologul marin Kayleigh Nicole Grant, 34 de ani, o blondă frumoasă, înoată cu rechinii. De zece ani, ea se hârjoneşte cu animalele marine de 6 metri lungime.

Kayleigh Nicole Grant se hârjonește fără teamă cu animalele marine de 6 metri lungime
Kayleigh Nicole Grant se hârjonește fără teamă cu animalele marine de 6 metri lungime

Kayleigh Nicole Grant înoată fără teamă de zece ani printre rechini albi în Hawaii, SUA. Femeia, care e de profesie biolog marin, zice că e doar un mit că ar fi ”monştri sângeroşi”.

Kayleigh insistă că, de fapt, rechinii sunt timizi şi precauţi la contactul cu oamenii. Ea vrea să schimbe ceea ce cred oamenii ”în mod nedrept” despre rechini şi ţine să sublinieze că, în realitate, atacurile rechiilor sunt incredibil de rare.

Asta având în vedere cât de mulţi oameni sunt în oceane zilnic. Este mai riscant să fim loviţi de fulger, decât să fim atacaţi de rechini, spune biologul american.

"Nu trebuie să-i tratăm ca pe nişte câini"

Kayleigh a explicat că rechinii sunt adesea inofensivi şi că trebuie să le citeşti limbajul corpului ca să fii în siguranţă când eşti în preajma lor.

Trebuie să învăţăm să împărţim spaţiul cu aceşti prădători care pot să ne facă rău, dar aleg să nu ne facă rău. Nu trebuie să-i tratăm ca pe nişte câini. Dacă învăţăm să nu avem un comportament riscant faţă de ei, dacă ne comportăm cu umilinţă, să fim atenţi când devin agitaţi, căpătăm experienţa de a înota împreună cu ei. Contactul viziual e important şi limbajul corpului în apă. Cheia este să stăm calmi. Sper ca înotul cu rechinii să devină mai popular”, spune biologul marin.

Kayleigh Nicole Grant are misiunea de a proteja rechinii şi spune că e emoţionant şi captivant să fii în prezenţa lor.

Ea are grijă să nu fie ucişi, având în vedere că circa 100 de milioane de rechini sunt ucişi anual în scopuri comerciale.

Rechinul alb ajunge la greutatea de 1.100 kilograme

China, Taiwan şi Asia de Sud sunt zone în care se consumă carne de rechin. Cunoscut şi sub denumirea marele alb, rechinul alb ajunge la greutatea de 1.100 kilograme, are lungimi de până la 6,4 metri şi speranţa de viaţă de 40-70 de ani.

Trăieşte în aproape toate apele de coastă în apropierea ţărmurilor cu temperaturi de 12-24 grade C ale SUA, Africii de Sud, Japoniei, Oceaniei, Chile, Marea Mediterană, Marea Marmara, Strâmtoarea Bosfor. Cercetătorii dau asigurări că rechinii albi nu atacă intenţionat oamenii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net