De ce a fost deschis mormântul lui Iisus, în 2016? A stat așa 60 de ore: iată cum arată!

Mormântul lui Iisus din Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim este considerat unul dintre cele mai sfinte locuri de pe acest pământ, zilnic oamenii din întreaga lume merg pentru a-l vizita. Totuși, în ciuda multor curiozități legate de acest loc sacru, puțini sunt cei care știu că mormântul Mântuitorului Iisus Hristos a fost deschis vreme de 60 de ore, în anul 2016.

Mormântul lui Iisus a fost deschis în anul 2016 / foto: Arhivă Click!
Mormântul lui Iisus a fost deschis în anul 2016 / foto: Arhivă Click!

Mormântul din Ierusalim a fost sigilat vreme de sute de ani, până când în 2016 un proiect de restaurare a necesitat redeschiderea lui, la fața locului fiind prezenți oameni de știință, un fotograf și câțiva clerici.

Curiozități despre mormântul lui Iisus Hristos

Biblia ne prezintă moartea lui Iisus Hristos, dar și faptul că trupul lui a fost depus într-un „mormânt tăiat din sticlă”, urmând ca la trei zile distanță să iasă viu din el. Istoria nu este uitată, astfel că locul în care se crede că a fost îngropat Mântuitorul continuă să rămână unul sfânt. Acest lucru datează încă din secolul al IV-lea, când împăratul Constantin a ordonat oamenilor săi să descopere locul în care Iisus Hristos a fost înmormântat, după cum relatează All Thats Interesting.

În anul 325 d.Hr., reprezentanților împăratului Constantin au le-a fost redirecționat un templu vechi de 200 de ani, care era construit de Hadrian. Dedesubtul acestuia ascundea un mormânt alcătuit dintr-o peșteră de calcar, extem de asemănător fiind cu mormântul Mântuitorului, așa cum el este descris în Cartea Sfântă.

Ani la rând, Biserica a fost instituția recunoscută drept mormântul Lui, însă este dificil de stabilit cu exactitate locul în care, într-adevăr, Fiul lui Dumnezeu a fost îngropat.

O altă informație descoperită de arheologii, relatată de publicația Seed Bed transmite faptul că în preajma Ierusalimului au fost descoperite mai multe morminte – peste 1000, asemănătoare cu cel pe care Iosif din Arimateea l-a donat pentru a-i fi înmormântat trupul Mântuitorului ("Matei 27:57; Marcu 15:43; Luca 23:50–56; Ioan 19: 39-40).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net