De ce bărbații cumpără tot mai des haine de la femei. „Este o frenezie în magazinele de damă”

Ultima actualizare:

Se întâmplă tot mai des, spus desingnerii vestimentari și proprietarii de magazine de damă. Bărbații au devenit fani ai articolelor de damă, de la vestele de bumbac până la sacouri, articolele dedicate sexului frumos intră în sacoșele de cumpărături ale bărbaților, scrie The Gurdian.

image

O monitorizare atentă a dus la concluzia că numărul bărbaților care se îmbracă de la femei este în creștere. Există și o explicație în acest sens.

„Completează mai bine fizicul masculin”

Până acum femeile erau cele care „împrumutau” stilul vestimentar masculin și o fac chiar și azi. Nu s-au temut să se îmbrace un sacou sau pantaloni din colecția dedicată bărbaților. Azi, asistăm la o schimbare. Bărbații, care până acum nu concepeau să îmbrace o haină de damă, au devenit fani ai articolelor dedicate sexului frumos,

Vedetele platformelor sociale dezbat subiectul pe larg și spun că aceste articole care au intrat în preferințele bărbaților sunt mult mai bine croite, au material mai bun și sunt mult mai ieftine.

„Modul în care este croiat este perfect pentru a vă accentua umerii și pieptul”, spune pe o platformă socială un blogger de îmbrăcăminte pentru bărbați din Vancouver despre un maiou de damă. „Completează mai bine fizicul masculuin”, completează el.

Anul trecut, Prada a lansat un maiou alb din bumbac pentru femei, la prețul de 690 de lire sterline. A fost cumpărat masiv și de bărbați și, în ciuda prețului, s-a epuizat rapid la toate mărimile.

Așadar, asistăm la o schimbare amplă a modului în care bărbații cumpără haine, îndreptându-se către secțiunea pentru femei pentru că, spun ei, crioala, culorile, finisajele sunt aspectele pe care îmbrăcămintea pentru bărbați nu le oferă, spun specialiștii în domeniu care menționează că se constată o adevărată „frenezie” de bărbați în magazinele de damă.

Rich Legate, un muzician din Londra, care face cumpărături atât în ​​secțiunile pentru bărbați, cât și în cele pentru femei spune că îmbrăcămintea pentru femei oferă mai multe opțiuni pentru a satisface personalitatea fiecăruia.

Legate și-a dorit o pereche de blugi evazați cu talie înaltă, cu o croială mai amplă pe picior. A găsit ce își dorea numai într-un magazin de damă.

Nu era nicio șansă să îi găsesc la secțiunea pentru bărbați”, spune el, menționând că majoritatea blugilor pentru bărbați sunt „foarte normali”, cu puține forme sau finisaje considerate.

Cum a evoluat moda

În anii 60, a fost o adevărată revoluție vestimentară în rândul tinerilor, care au început să poarte bluze ănflorate, eșarfe de mătase, gulere mari. În anii 70, muzicieni precum David Bowie au încurajat o cultură a androgeniei vestimentare, în timp ce la sfârșitul anilor 80 și 90, masculinitatea a fost constant o provocare pentru designeri precum Marc Jacobs și Jean Paul Gaultier, primii care au îmbrăcat bărbații în fuste pe podium.

Potrivit unui studiu din 2022 realizat de Klarna, compania suedeză de servicii financiare, 70% dintre consumatori și-au exprimat interesul de a cumpăra îmbrăcăminte neutră din punct de vedere sexual în viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
mana maicii domnului jpg
gravida jpg
bani jpeg
wave 5255593 1280 jpg
vreme furtuna png
Crestere salariu FOTO Shutterstock
colegiu iasi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net