Ce îmbrăcăminte trebuie să purtăm pe caniculă? Iată cele mai utile sfaturi de urmat în această perioadă

Temperaturile caniculare din timpul verii provoacă un puternic disconfort termic, motiv pentru care este extrem de important să avem grijă la ce haine purtăm. Există soluții să arăți impecabil chiar și când temperaturile sunt insuportabile. Află ce reguli vestimentare să respecți când este foarte cald afară.

image

Îmbrăcămintea recomandată pe caniculă

În perioadele caniculare nu se mai ține de cont de tendințele din modă, ci la ce haine să porți pentru a te simți confortabil atunci când termometrul înregistrează 40 de grade Celsius. Dacă în celelalte perioade este simplu să hotărâm ce ținută vestimentară să alegem pentru a ne pune în valoare trăsăturile, vara alegem hainele în funcție de confortul termic pe care ni-l oferă.

Așadar, în sezonul cald al anului ar trebui să ținem cont de unele reguli și recomandări pentru a ne simți bine și pentru a ne bucura de vară. Ce materiale este indicat să purtăm și ce materiale trebuie să evităm în zilele caniculare?

Ce materiale este indicat să purtăm și să evităm în perioada temperaturilor extrem de ridicate

Canicula înseamnă și un stres termic pentru corpul nostru. Nu e suficient să stăm la umbră și să ne hidratăm. Hainele pe care le îmbrăcăm joacă un rol esențial pentru temperatura resimțită de organism. Medicii recomandă să avem grijă la țesăturile pe care le alegem și să renunțăm la bijuteriile din metal. 

Atunci când afară este caniculă nu este deloc bine să purtăm haine confecționate din materiale sintetice, cum ar fi poliester acrilic, asta fiindcă ele atrag toată căldura și nu fac altceva decât să producă supraîncălzire corpului tău. Materialele care se poartă pe timpul verii sunt mătasea, cânepa și inul.

Ultimul lucru pe care ți-l dorești într-o zi caniculară este să simți cum hainele se lipesc de piele. Optează pentru măsuri cu un număr mai mare sau alege croieli lejere, care sunt confortabile și lasă pielea să respire.

În plus, olivul, kakiul, alb, galben, gri, nude și roșu sunt cele mai indicate culori. Este bine să evităm haine de culoarea albastră, verdele deschis, închis și negru.

Câtă apă trebuie să bem când e foarte cald afară

Apa este esențială pentru reglarea temperaturii corpului, pentru a ajuta digestia și pentru a transporta substanțele nutritive către celule. Cu toate acestea, rămâne întrebarea, cât de multă apă ar trebui să bei când este foarte cald afară?

Într-o zi normală, nutriționiști recomandă consumul a cel puțin 1,5 până la 2 litri de apă. În zilele călduroase însă, se recomandă să consumăm cel puțin 2,5 - 3 litri de lichide, chiar dacă nu ne este sete. Totodată, în zilele călduroase este indicat și consumul anumitor alimente cu un conținut ridicat de apă, precum castraveții, roșiile, salata și pepenii.

De evitat consumul de alcool, cafeaua și băuturile răcoritoare pentru a ne potoli setea. Dacă nu vă place gustul apei obișnuite, puteți să adăugați felii de fructe sau ierburi proaspete, cum ar fi frunzele de mentă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net