Alimentul-minune care elimină alcoolul din sânge. Niciodată nu te-ai fi gândit la el

Mierea este un aliment dulce care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Scade nivelul colesterolului și glucozei din organism și nu mulți oameni știu că elimină rapid alcoolul din sânge, scrie adevărul.ro. 

Cine consumă miere poate să elimine rapid alcoolul din sânge Foto: Freepik
Cine consumă miere poate să elimine rapid alcoolul din sânge Foto: Freepik

Ce au descoperit specialiștii din Spania

Experții Universității Granada din Spania au realizat, recent, un studiu din care reiese cât de importantă este mierea pentru organismul nostru. Nu doar că scade nivelul colesterolului și glucozei din organism, dar și elimină alcoolul din sânge. 

Mierea ajută la eliminarea infecțiilor

Mierea este considerată o sursă naturală de energie și conține doar 17 gr de carbohidrați per lingură. Din cauza nivelului ridicat de poluare și de praf din aer, tot mai multe persoane au probleme cu sinusurile. Caracteristicile antibacteriene și antiseptice prezente în mod natural în miere, pe de altă parte, ajută la eliminarea infecțiilor și la reducerea inflamațiilor.

Totodată, aceasta calmează gâtul, reduce tusea și întărește sistemul imunitar, reducând episoadele de sinuzită.

Mierea scade riscul diabetului 

Mierea poate fi folosită pentru a trata afecțiunile gingivale, cum ar fi gingivita. Totodată, îți oferă o stare de bine și te ajută să adormi mai ușor. Persoanele care au probleme cu somnul ar trebui să bea înainte de culcare un pahar de lapte cald în care se pune o linguriță cu miere.

Potrivit mai multor studii, s-a demonstrat faptul că eliminarea zahărului din alimentație și înlocuirea acestuia cu mierea, ca și îndulcitor natural, poate scădea riscul de apariție al diabetului cu aproximativ 70 de procente.

Consumul de miere ajută la prevenirea osteoporozei

Consumul regulat de miere ajută la prevenirea osteoporozei deoarece ajută corpul uman să sintetizeze cantitatea de hormoni de care are nevoie. Osteoporoza apare atunci când organismul nu sintetizează în mod optim hormonii estrogeni de care are nevoie pentru fixarea calciului în oase.

Mierea este compusă în principal din diferite zaharuri (80,0% până la 85,0%), proteine (0,10% până la 0,40%) și apă (15,0% până la 17,0%); cu toate acestea, cuprinde, de asemenea, acizi organici, enzime, minerale, compuși fenolici și vitamine, toate acestea contribuind în mod semnificativ la proprietățile sale funcționale și senzoriale.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net