Alimentul minune care-ți taie pofta de mâncare! Are numeroase beneficii și „conferă sațietate pe termen lung”
Un aliment minune îți taie pofta de mâncare, are numeroase beneficii și „conferă sațietate pe termen lung”. Poate fi consumat în diverse mâncăruri, este bogat în proteine și poate fi „un produs detox”.
Dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, a oferit o soluție pentru cei care vor să consume un aliment sănătos, ieftin și ușor de preparat. Acesta conține grăsimi omega-3, dar și vitamina D.
Sigur te interesează: Dieta unică a lui Novak Djokovic! Ce mânâncă în fiecare dimineață campionul de la Wimbledon
„Sardina, cel mai sănatos pește în aceste timpuri?”, a scris medicul pe pagina sa de Instagram. Așadar, hai să vedem de ce este bine să consumăm acest aliment, mai ales acum pe perioada verii.
Află care este: Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm
Totodată, sardinele sunt excelent tot timpul anului. Ele oferă și o oportunitate uriașă celor care vor să reducă porțile de mâncare și se gândsesc să slăbească.
Alimentul care taie pofta de mâncare! Sardinele au multe beneficii
Medicul Ruxandra Pleșea a explicat și câteva motive pentru care sardina este cel mai sănătos pește în aceste timpuri:
- Conține grăsimi omega-3 în cantinate mare, greu de găsit în hrana noastră industrializată și care au rol antiinflamator
- Este foarte bogată în calciu, ușor de absorbit pentru că este într-un raport bun cu fosforul și cu alte minerale. Așa se întâmplă când mâncăm peștii cu tot cu oase
- Conține mult mai puțin metil-mercur decât alți pești bogați în omega-3, pești mari precum ton, pește spadă, somon, crustacee
- Este o sursă excelentă de proteine
- Pescuitul lor se face prin metode sustenabile pentru mediu
- Sunt ieftini/ ieftine și bune
- Este o sursă bună de vitamina D și de vitamina B12, de cupru
Vezi și: Carmen Brumă, avertisment pentru femeile care țin o anumită dietă! Riscurile sunt majore
În plus, medicul nutrioționist a transmis că sardina este foarte bogată în seleniu și în cofactori ce îi favorizează absorbția, iar faptul că are un conținut scăzut în mercur o recomandă ca un produs ”detox”.
Sardina este alimentul care taie pofta de mâncare. Cum se consumă
„Fiind bogate în proteine și grăsimi, sardinele taie pofta de mâncare, conferă sațietate pe termen lung. Unele studii leagă sardinele de reglarea leptinei (hormonul sațietății)”, a scris Ruxandra Pleș.
Sardinele se pot consuma la grătar alături de salate. De asemenea, ele merg excelent alături de paste sau la cuptor alături de cartofi copți și roșii coapte. Pentru cei grăbiți există și varianta la conserve.
„Nu le consumați niciodată prăjite în ulei de palmier (refolosit de o mie de ori)”, a avertizat dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, pe pagina ei de Instagram.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!