Dieta unică a lui Novak Djokovic! Ce mânâncă în fiecare dimineață campionul de la Wimbledon

Ultima actualizare:

Novak Djokovic e un fenomen din punct de vedere al performanței la un nivel înalt, în ciuda unei vârstei înaintate pentru un sportiv. De altfel, putem spune că sârbul joacă la cel mai înalt nivel, într-un moment al vieții când mulți sportivi se pregătesc să se retragă din activitate. Și, totuși, care e secretul campionului de la Wimbledon? Totul începe la micul dejun.

Dieta lui Djokovic. Sârbul începe ziua cu un mic dejun plin de energie
Dieta lui Djokovic. Sârbul începe ziua cu un mic dejun plin de energie

Novak Djokovic susține în cartea sa „Serve To Win" că adoptarea unei diete stricte fără gluten și lactate l-a ajutat să ajungă „de la un pas de eșec la numărul 1 mondial".

„Fizic, nu am putut concura. Din punct de vedere mental nu am simțit că fac parte din aceeași ligă cu cei mai buni jucători. Dar am făcut niște schimbări și asta a transformat totul. Acest lucru nu a fost magic. Etica muncii a fost mereu acolo, începând de la șase ani și geanta de tenis perfect împachetată”, a povestit sârbul, scrie The Insider.

Află care este Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm

Dieta lui Djokovic l-a transformat într-o legendă a sportului

Deși nu-i place să fie numit vegan, Djokovic evită în general să mănânce carne, pește sau orice alte produse de origine animală. De asemenea, el nu mănâncă gluten, care este o proteină care se găsește în mod natural în grâu și în alte cereale. El evită, de asemenea, produsele lactate.

Vezi și: Carmen Brumă, avertisment pentru femeile care țin o anumită dietă! Riscurile sunt majore

Omul care vânează recordul suprem al trofeelor de Grand Slam are o dietă strictă și riguroasă, de la care nu se abate niciodată. O mare parte a secretului din alimentația sârbului începe cu micul dejun, considerată cea mai importantă masă a zilei.

Ce mănâncă de dimineață Novak Djokovic? 

Imediat după ce se trezeşte, campionul de la Wimbledon bea un pahar de apă călduţă cu lămâie, urmat de un suc extras din ţelină Apio. Până aici nu e complicat deloc pentru cei care vor să urmeze sfaturile legendarului jucător de tenis. Trebuie precizat că Apio se găsește la un preț rezonabil în mai toate supermarketurile din România. 

Ulterior, dacă vreți să aveți energia lui Nole atunci aveți nevoie de un smoothie pe bază de plante verzi, cum ar fi algele, şi fructe. De altfel, sârbul a precizat că în prima parte a zilei preferă alimentele care se digeră cât mai repede.

“Mănânc foarte multe fructe şi salate în prima parte a zilei. Nu-mi place să consum alimente care au nevoie de multă energie pentru a fi digerate, mai ales în prima parte a zilei, deoarece atunci am nevoie de toată energia mea la antrenament. Aşa că mă hrănesc light şi adaug, de cele mai multe ori, cereale precum quinoa sau orez sălbatic. Mai mănânc şi cartofi dulci sau normali, la aburi sau fierţi”, a povestit Djokovic într-un interviu.

Cum arată o zi din viața lui Djokovic? 

Pe lângă micul dejun, sârbul rămâne fidel pe tot parcursul zilei unor ritualuri clare. Nu consumă sucuri acidulate, iar la prânz alege o salată verde mixtă și un fel de mâncare de paste fără gluten, iar la desert o felie de pepene verde. Pentru masa de seară preferă un somon, spaghetele bolognese, fajitas de pui sau paella de fructe de mare.

Dacă veți scoate din mâncarea dumneavostră băuturile acidalate, dulciurile pline de zahăr și pâinea, și dacă deveniți prieteni buni cu apa, lamâia, mâncarea ușoară, semințele de tot felul - atunci aveți șanse să vă simțiți mai energic, mai pozitiv și mai sănătos în doar câteva zile, cel puțin asta susține un jurnalist de la The Insider care a încercat dieta lui Nole timp de 7 zile.

Un lucru e cert: e admirabilă dedicarea sârbului de a mânca atât de sănătos, având în vedere monotonia pură a dietei sale, dar și tentațiile care există pretutindeni. Bineînțeles, nu trebuie să urmați fiecare pas al campionului de la Wimbledon, dar fiecare știe ce alimente nocive consumă un pic prea des.

Acelea, cu siguranță, ar trebui eliminate! În rest, poftă bună... deoarece mâncarea este una dintre cele mai mari plăceri ale vieții și ar trebui să fie savurată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net