Novak Djokovic, al cincilea jucător care a ajuns la 1.000 de victorii în carieră

Ultima actualizare:

Calificarea lui Novak Djokovic în ultimul act al turneului de la Roma a fost sinonimă cu victoria cu numărul 1.000 din întreaga carieră a jucătorului sârb.

Novak Djokovic a primit un tort special după victoria cu numărul 1.000 (FOTO: EPA)
Novak Djokovic a primit un tort special după victoria cu numărul 1.000 (FOTO: EPA)

În semifinale, liderul mondial l-a învins pe norvegianul Casper Ruud (10 ATP), în două seturi, 6-4, 6-3, la finele unui joc de o oră și 43 de minute. Atingând borna aceasta de victorii, Novak Djokovic a intrat în rândul marilor jucători din istorie, care au depășit 1.000 de meciuri câștigate: americanul Jimmy Connors (1.274), elvețianul Roger Federer (1.251), cehul Ivan Lendl (1.068) și spaniolul Rafael Nadal (1.051).

Le mulțumesc celor din turneu și publicului pentru că au sărbătorit alături de mine. Abia așteptam să ajung și eu la 1.000 de victorii. Sunt norocos să am atâtea reușite”, a declarat Novak Djokovic. Înapoi la turneul de la Roma, în periplul său Novak Djokovic a trecut de primul tur având liber, apoi i-a învins, rând pe rând, pe rusul Aslan Karatsev (6-3, 6-2), elvețianul Stan Wawrinka (6-2, 6-2) și Felix Auger-Aliassime (7-5, 7-6). Sârbul se va duela pentru trofeul de la Roma cu grecul Stefanos Tsitsipas (5 ATP), meci care va avea loc duminică

Novak Djokovic a cucerit de cinci ori titlul la Roma

Liderul mondial al clasamentului ATP a cucerit titlul la Roma de cinci ori și a pierdut șase finale, pe parcursul carierei sale. Ca urmare a reușitelor de la ediția curentă de la Roma, sârbul a evitat pierderea locului unu mondial, pentru a doua oară în acest an, fiind „pândit” de rusul Daniil Medvedev. Cariera lui Novak Djokovic numără 20 de Grand Slam-uri, alcătuite din nouă Australian Open, două Roland Garros, șase Wimbledon, trei US Open. În vârstă de 34 de ani, sârbul deține recordul de săptămâni în care a ocupat și ocupă prima poziție ATP: 369.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net