S-a dat motivarea în cazul Djokovic: ”O vedetă îi poate face pe oamenii. pe tineri să-l imite”

Judecător-şef al Tribunalului Federal din Australia, James Allsop a explicat, astăzi (joi, 20 ianuarie) de ce a fost menţinută la apel decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de a-i anula viza de ședere în țara continent lui Novak Djokovic. "Au fost dovezi ... că domnul Djokovic a neglijat recent măsurile rezonabile de sănătate publică în străinătate, participând fără mască la activităţi, în timp ce era conştient că este COVID-pozitiv. A fost lesne să deducem că acest lucru, dacă este emulat, poate încuraja o atitudine de încălcare a reglementărilor de sănătate publică", s-a precizat în document.

Novak Djokovic n-a putut să-și apere titlul la Australian Open
Novak Djokovic n-a putut să-și apere titlul la Australian Open

Potrivit news.com.au, în motivarea prezentată on-line se subliniază puterea lui Djokovic de a-i influenţa în special pe tinerii australieni să respingă vaccinurile anti-COVID-19. "O vedetă reprezentativă a tenisului mondial poate influenţa oameni de toate vârstele, tineri sau bătrâni, dar mai ales pe tinerii şi pe cei impresionabili să-l imite”, se arată în document. "Acest lucru nu este fantezist. Nu are nevoie de dovezi. Este recunoaşterea comportamentului uman dintr-o familiarizare modestă cu experienţa umană. Chiar dacă domnul Djokovic nu câştiga Australian Open, capacitatea prezenţei lui în Australia jucând tenis, de a-i încuraja pe cei care ar emula sau vor să fie ca el, este o bază raţională pentru ideea că el ar putea stimula sentimentul antivaccinare", se mai arată în motivare.

Judecătorii au remarcat, de asemenea, că era evident că sârbul era împotriva vaccinării. "Respingem ideea potrivit căreia ministrului nu i-a fost îngăduit să constate sau să concluzioneze că domnul Djokovic a avut o atitudine binecunoscută cu privire la vaccinare şi că i s-a opus”, se arată în document.

Pe de altă parte, judecătorii s-au referit şi la un articol cu titlul "Ce a spus de fapt Novak Djokovici despre vaccinuri?”, potrivit căruia, în aprilie 2020, el s-a declarat împotriva vaccinării. "Deşi a spus că <<nu este un expert>> şi <<şi-ar păstra mintea deschisă>>, se pare că a spus că vrea să aibă <<o opţiune de a alege ceea ce este mai bun pentru corpul>> său", au scris judecătorii. "Domnul Djokovic (n.r. - e perceput) ca un erou şi simbol al libertăţii de alegere în ceea ce priveşte vaccinarea. Nu a fost iraţional ca ministrul să fie îngrijorat de faptul că sprijinul afirmat al unor grupuri antivaccinare pentru poziţia aparentă a domnului Djokovic cu privire la vaccinare ar putea încuraja mitinguri şi proteste care ar putea duce la creşterea transmiterii comunitare", au adăugat ei.

Tribunalul Federal a constatat, de asemenea, că participarea campionului la un interviu în timp ce era pozitiv cu coronavirus a fost un semn rău pentru ceea ce s-ar fi putut dezvolta în Australia. Djokovic a spus că ştie că are COVID-19, însă a mers la un interviu cu un jurnalist pentru că "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". "Au fost dovezi ... că domnul Djokovic a neglijat recent măsurile rezonabile de sănătate publică în străinătate, participând fără mască la activităţi, în timp ce era conştient că este COVID-pozitiv. A fost lesne să deducem că acest lucru, dacă este emulat, poate încuraja o atitudine de încălcare a reglementărilor de sănătate publică", au mai stabilit judecătorii.

În urmă cu cinci zile, cei trei judecători ai Tribunalului Federal au decis, în unanimitate, ca numărul 1 mondial la tenis să părăsească Australia şi să plătească toate cheltuielile de judecată. Judecătorul Allsop s-a arătat, duminică, de acord cu ministrul Hawke, care a invocat motive "sanitare" şi de "bună ordine" în revocarea vizei lui Djokovici, deoarece starul tenisului nu fusese vaccinat împotriva COVID-19 şi se temea că ar putea incita sentimentul antivaccinare.

La puțin timp după pronunțarea verdictului, duminică, Novak Djokovic a părăsit Australia la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai. El a ajuns, luni, la Belgrad, fiind aşteptat la Aeroportul ”Nikola Tesla” de un număr mare de jurnalişti, dar şi de câteva zeci de fani. Sportivul nu a discutat cu presa, folosind o altă ieşire pentru a părăsi aeroportul.

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
fiii lui adrian nastase jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Brad Pitt (5) jpg
iulia albu si mikaela webp
Screenshot 2022 12 01 at 15 49 17 png
piranha in crisul repede foto Prichici Catalin Facebook 1 jpg
image
image
image
image
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png
fotbal tenis lat jpg