Novak Djokovic are trei ani interdicție de intrare în Australia

Anularea vizei de Australia de către ministrul imigrației înseamnă pentru Novak Djokovic că nu va mai putea să-și apere titlul la Australian Open timp de trei ani. Atât e interdicția de intrare în țară pentru cei care sunt expulzați.

Novak Djokovic a ținut cu dinții de participarea la Australian Open (FOTO: EPA)
Novak Djokovic a ținut cu dinții de participarea la Australian Open (FOTO: EPA)

Informația a fost oferită de ministrul Afacerilor Interne, Karen Andrew: ”Viza a fost anulată de ministrul Imigraţiei, Hawke. Acea anulare a fost confirmată de Curtea Federală, aşa că, în consecinţă, i se va interzice intrarea în ţară timp de trei ani”, a spus Andrews, luni, într-o emisiune televizată.

Totuşi, ministrul a precizat că Djokovic ar putea primi persmisiuna de a reintra în viitor în Australia cu motive convingătoare, "care ar putea fi analizate, dar totul este ipotetic în acest moment". Evident, depinde de ce se va întâmpla până atunci cu pandemia, ce se va întâmpla cu obligativitatea de vaccinare și așa mai departe. Dacă va îndeplini condițiile de intrare în țară, Nole ar putea primi o dispensă, pentru că este în interesul organizatorilor de la Australian Open să-l aibă pe tablou pe cel care a cucerit de 9 ori titlul de-a lungul carierei.

Şi premierul Scott Morrisona a declarat că, în ciuda interdicţiei de trei ani, ar putea exista o posibilitate ca liderul ATP să se întoarcă în Australia în această perioadă, dar "acest lucru va fi luat în considerare la momentul respectiv”.

Dacă interdicţia va fi fermă, jucătorul de tenis sârb, care acum are 34 de ani, ar putea să nu mai joace vreodată la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori.

Novak Djokovic a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne. Surprinzător pentru fanii lui, el nu a mers în Serbia din Dubai, ci în casa lui pe care o are în Marbella.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net