Novak Djokovic rupe tăcerea: ”Prefer să pierd titluri decât să mă vaccinez”

Ultima actualizare:

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, a rupt tăcerea după scandalul începutului de an al cărui erou negativ a fost în ianuarie, în Australia. El a acordat un interviu pentru BBC în care a făcut declarații controversate.

djokovic saluta jpg

Djokovic se erijează într-un reprezentant al dreptului individului de a alege. Refuză vaccinul, dar nu vrea să fie asociat cu mișcarea antivaccinistă, pentru că el, de fapt, nu e împotriva vaccinului, ci refuză să îl facă doar ca principiu... El a recunoscut că este dispus să rateze participarea la Roland Garros și Madrid: ”Da, acesta este preţul pe care sunt dispus să-l plătesc”, a spus el.

Nu am fost niciodată împotriva vaccinării”, a spus el pentru BBC, confirmând că a făcut vaccinuri în copilărie, ”dar întotdeauna am susţinut libertatea de a alege ce puneţi în corpul vostru”.

”Principiile de luare a deciziilor asupra corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în ton cu corpul meu cât de mult pot”, a declarat Djokovic. El a mai explicat că decizia i-a fost parţial influenţată de impactul pozitiv pe care l-au avut asupra abilităţilor sale de sportiv factori precum schimbarea dietei şi a tiparelor de somn. Pe care nu vroia să le modifice acum prin acest vaccin. „Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Înţeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare pentru a gestiona acest virus şi să vadă, sperăm, un sfârşit în curând”, a mai declarat Novak Djokovic.

Novak Djokovic (FOTO: EPA)
Novak Djokovic (FOTO: EPA)

Novak Djokovic, despre expulzarea din Australia: ”Am fost foarte trist”

În interviul BBC, Djokovic a vorbit și despre succesiunea evenimentelor încheiate cu expluzarea sa din Australia. ”Înţeleg că există multe critici şi înţeleg că oamenii vin cu diferite teorii despre cât de norocos am fost sau cât de convenabil este să mă fi îmbolnăvit cu Covid în decembrie. Dar nimeni nu este norocos şi nimănui nu-i convine să ia Covid. Milioane de oameni au şi încă se luptă cu Covid în întreaga lume. Aşa că iau asta foarte în serios, chiar nu-mi place ca cineva să creadă că am făcut ceva greşit sau în favoarea mea, adică să obţin un test PCR pozitiv ca să merg în Australia”, a mai spus el.

”Am fost deportat pe baza percepției Ministrului Imigrării din Australia”

Novak Djokovic a recunoscut că dezamăgirea pentru cum i s-a terminat vizita în Australia a fost mare, după care a explicat și de ce crede el că a fost expulzat din țară. ”Am fost foarte trist şi dezamăgit de felul în care s-a terminat totul pentru mine în Australia. Nu a fost uşor”, a spus el. ”Eroarea de declarare din viză nu a fost făcută în mod deliberat. A fost acceptată şi confirmată de către Curtea Federală şi chiar de ministrul pentru Imigrări din Australia. Deci, de fapt, ceea ce oamenii probabil nu ştiu este că nu am fost deportat din Australia pe motiv că nu am fost vaccinat, sau că am încălcat vreo regulă sau că am făcut o eroare în declaraţia mea de viză. Toate acestea au fost de fapt aprobate şi validate de Curtea Federală a Australiei şi de Ministrul Imigrării. Motivul pentru care am fost deportat din Australia a fost că ministrul imigrării şi-a folosit prerogativele pentru a-mi anula viza pe baza percepţiei sale că aş putea crea un sentiment anti-vax în ţară sau în oraş, cu care nu sunt de acord”, a mai spus liderul mondial.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net