Scapă de detergent! Iată cum poți avea haine frumos mirositoare

Dacă vrei să știi cum să-ți faci hainele să miroasă și mai bine fără a folosi parfumuri și detergenți suplimentari, aceste sfaturi te vor ajuta. Mirosurile plăcute de haine curate și proaspete pot fi obținute în multe feluri și nu trebuie neapărat să folosești o cantitate suplimentară de detergent. 

Secretele hainelor frumos mirositoare, fără cantități suplimentare de parfum sau detergent
Secretele hainelor frumos mirositoare, fără cantități suplimentare de parfum sau detergent

Curățarea este esențială pentru a elimina mirosurile neplăcute din mașinile automate de spălat rufe. Pentru că în timp, acest dispozitiv poate dezvolta un miros de mucegai din apă, murdărie și detergenți. Pentru a igieniza o mașină de spălat automată, adăugați pur și simplu 1-2 căni de oțet alb în compartimentul de clătire și rulați mașina de spălat pe programul de apă caldă fără rufe. Apoi, dacă aveți un program „curat/dezinfectare”, reporniți dispozitivul cu acel program. Dacă nu ai acest program, rulează mașina la cel mai lung ciclu posibil. 

De asemenea, dacă aveți o mașină de spălat cu încărcare frontală, nu uitați să curățați garniturile de cauciuc de pe ușa mașinii, deoarece acestea pot colecta reziduuri de săpun și apă murdară. Pentru curățare, pur și simplu utilizați o cârpă umedă și oțet alb. 

O altă metodă eficientă este să pui o cantitate mică de haine în mașina de spălat. Este important să nu încărcați aparatul la capacitate maximă. Atunci rufele nu se vor spăla bine și mirosul va rămâne. De asemenea, utilizarea excesiv a detergentului poate împiedica curățarea optimă a hainelor, deoarece se creează prea multă spumă în timpul spălării, făcând hainele dificil de clătit și curățat. 

Este important și ce faci după spălare! 

Scoateți rufele din mașina de spălat imediat după spălare! Dacă le uiți în interior, vor căpăta un miros închis, de mucegai. De asemenea, uscarea temeinică a acestora la aer curat va preveni orice miros neplăcut pe care hainele le pot căpăta în dulap.

Pont: Bicarbonatul de sodiu neutralizează mirosurile neplăcute. Pune pur și simplu un castron mic de bicarbonat de sodiu în fundul dulapului tău pentru a da hainelor tale un miros plăcut între spălări. Folosirea uleiurilor esențiale este o altă modalitate ușoară de a adăuga un miros plăcut hainelor. Pur și simplu amestecați câteva picături de ulei esențial (solubil) cu apă și pulverizați pe haine înainte de a le pune în mașina de spălat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net