„Muntele” de haine noi aruncate în deșertul Atacama se vede din satelit!

Revoltător! Zeci de mii de tone de haine noi sunt aruncate anual în deșertul Atacama din Chile, pe motiv că sunt din sezoanele trecute și nu vrea să le mai cumpere nimeni. Grămada impresionantă este atât de mare încât poate fi văzută din satelit, conformpublicației americane Insider. 

Haine noi aruncate în deșertul Atacama
39.000 de tone de haine sunt aruncate anual în deșertul Atacama (Foto: Profimedia)

Industria modei consumă mai multă energie decât cea aviatică 

Mormanul de îmbrăcăminte, fabricată în general în China și Bangladesh, care merge către magazinele din SUA, Europa și Asia, ajunge apoi în portul Iquique din Chile, atunci când nu este vândută. Aproximativ 39.000 de tone de marfă sunt aruncate anual la gropile din gunoi din deșert Atacama, iar hainele au acoperit o zonă vastă din această regiune. Conform ONU, industria modei produce 8-10% dintre emisiile de carbon din lume și consumă mai multă energie decât industria aviatică și a transporturilor maritime la un loc.

Luna aceasta, o fotografie  de înaltă rezoluție, făcută cu ajutorul sateliților, a hainelor aruncate a fost publicată pe blogul SkyFi, aplicație pentru fotografii și videoclipuri prin satelit.

Hainele nu pot fi duse la groapa de gunoi pentru că nu sunt biodegradabile

Imaginea cu rezoluție de 50 cm, care este clasificată drept Rezoluție Foarte Înaltă, a fost realizată folosind imagini din satelit și arată cât de mare este grămada în comparație cu orașul din partea de jos a imaginii”, au scris dezvoltatorii SkyFi. Hainele nu pot fi trimise la gropile de gunoi municipale pentru că nu sunt biodegradabile și conțin adesea produse chimice, a declarat pentru AFP Franklin Zepeda, fondatorul EcoFibra, o companie care încearcă să refolosească textilele prin realizarea de panouri izolante.

Așa că hainele nefolosite se află lângă portul Iquique din Chile, la aproximativ o milă de unele dintre cartierele mai sărace ale orașului. Depozitul atrage uneori migranți și femei sărace locale, care caută în groapă articole pe care le pot purta sau vinde, potrivit AFP.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net