Singurul animal din lume care poate trăi toată viața fără să bea apă. Nici nu transpiră și puțini români știu de existența lui!

Există în lumea animalelor extrem de multe specii care ne pot surprinde, fie prin aspectul lor vizual, inteligența de care dau dovadă, sau prin modurile de-a dreptul bizare prin care organismul lor s-a adaptat la mediul în care trăiesc. Însă, ne putem aștepa ca măcar unele lucruri de bază să fie adevărate pentru toate organismele vii de pe Pământ. Dar nici asta nu este adevărat! Iar șobolanul cangur nici măcar nu are nevoie de apă!

Șobolanul cangur poate trăi până la 10 ani, fără să aibă nevoie să bea apă. / foto: shutterstock.com
Șobolanul cangur poate trăi până la 10 ani, fără să aibă nevoie să bea apă. / foto: shutterstock.com

Există câteva specii de animale pe glob despre care știm cu toții că pot supraviețui o vreme îndelungată fără apă. Cămilele, de exemplu, pot trăi până la câteva luni fără lichidul vital, stocând apă în interiorul cocoașei. Astfel, pot traversa deșertul pentru bucăți lungi de timp, până ajung la o nouă sursă de apă. Un alt exemplu este girafa, a căror dietă este atât de concentrată în apă, încât pot supraviețui chiar și săptămâni fără să aibă nevoie de apă, efectiv. Însă, pe lângă cele câteva luni ale unei cămile și săptămânile girafei, există un alt animal care își trăiește întreaga viața fără să aibă nevoie de apă! Este vorba despre șobolanul cangur, un animal despre care puțini români au auzit.

Această specie de mici dimensiuni abia atinge o greutate de 130 de grame, are o blană de culoare maronie, ochi mari, iar picioarele seamănă cu cele ale unui cangur. Trebuie să știți că în ciuda numelui, nu este înrudit în niciun fel cu cangurul, însă își poate folosi picioarele pentru a sări până la o înălțime de trei metri! Iar cel mai șocant pentru oamenii de știință, este singurul animal cunoscut care poate supraviețui fără apă, întreaga viață!

Șobolanul cangur trăiește 10 ani, fără să aibă nevoie de apă

Acest animal micuț are o speranță de viță de aproximativ 10 ani, putând să-i petreacă fără să bea o singură picătură de apă! Trăind în zone deșertice, organismul șobolanului s-a adaptat la condițiile extreme, extrăgând toată apa de care are nevoie corpul lor din hrană. Dieta acestuia constă din diverse semințe, dar câteodată poate consuma și insecte.

Ba mai mult, șobolanii cangur nici nu transpiră, nu gâfâie după efort, iar rinichii lor s-au adaptat la condițiile climatice, devenind printre cei mai eficienți din întreg regnul animal. Așa că dacă vă imaginați că măcar apa poate fi elementul comun de care au nevoie toate viețuitoarele de pe glob, realitatea este cu adevărat una bizară!

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net