Singurul animal care trăiește 2 ani fără mâncare. Românilor le îngheață sângele când aud de el!

Ultima actualizare:

Există puține specii care reușesc să înspăimânte oamenii mai mult decât păianjenii. Fie că, pur și simplu, îi considerați pe „oaspeții” cu opt picioare din casele noastre drept o simlă bătaie de cap care arată că a venit vremea unei curățenii serioase, sau suferiți de arhnofobie, cu toții putem fi de acord că și printre păianjeni, unele specii sunt mai „rele” decât altele. Ei bine, tarantula pare că este mult mai rezistentă decât am bănui.

Tarantulele evită conflictul cu oamenii. / foto: freepik.com
Tarantulele evită conflictul cu oamenii. / foto: freepik.com

Tarantula este printre cele mai ușor de recunoscut specii de păianjen, iar potrivit informațiilor din presă, există diverse informații interesante despre acestea. Desigur, cu toții dintre noi recunoaștem numele celui mai de temut și mare dintre păianjeni. Probabil că mulți dintre noi, chiar și cei care sunt, în general, indiferenți la prezența păianjenilor, am avea o reacție negativă dacă am vedea acest animal plimbându-se, agale, pe pereții caselor noastre.

De parcă aspectul vizual nu era de ajuns, trebuie să știți că femelele pot trăi chiar și 30 de ani, în timp ce masculii, undeva între 5 și 10 ani. Cât despre mărime, acestea pot atinge o anvergură a picioarelor de 25 de centimetri! Iar dacă imaginea unei tarantule de 30 de ani și 25 de centimetri nu era îndeajuns de înfiorătoare, veștile continuă! Acest tip de păianjen are gheare, la fel ca o felină! Deși adesea rămân la sol, atunci când urcă pe o suprafață, se folosesc de gheare retractabile la capetele picioarelor, pentru a avea o priză mai bună.

Tarantulele sunt docile și nu vor ataca oameni

Din fericire, există și câteva vești bune pentru toți cei care ajung față în față cu o tarantulă. Acestea sunt docile, încercând să evite cât mai mult conflictul cu orice ființă mai mare decât ea. Iar deși mușcătura poate fi veninoasă, aceasta nu prezintă un pericol deosebit pentru om. De asemenea, tarantulele sunt vulnerabile în fața căzăturilor. Datorită stratului subțire de piele, orice căzătură, chiar și una de la înălțime mică, le poate fi fatală.

În cazurile în care sunt rănite în urma unei căzături, acestea au capacitatea de a-și regenera membrele vătămate. 

image
image
image
image
image
image
maidanez caini agresivi caine foto gheorghe florin 8 1170x644 jpeg
Masini pe autostrada in Austria FOTO Shutterstock
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg