Animalul miraculos din România! Există doar câteva exemplare în întreaga lume
Un animal rar, extrem de simpatic și pe care foarte puțini români au ocazia să îl zărească. Un animal ce stârnește curiozitatea specialiștilor, și care poate fi admirat mai degrabă în pozele și filmările celor care au norocul să îl întâlnească. Un animal, ce culmea, trăiește în apropierea oamenilor, și care dacă șansa este de partea ta, ai ocazia să îl zărești chiar la o plimbare în parc. Este vorba despre veverița albă.
Animalul din România care suferă de o mutație genetică
Oficial, o astfel de veveriță suferă de albinism, cel puțin aceasta este varianta experților în domeniu. Conform DailyMail.com, aproape toate animalele pot suferi de albinism, deși de obicei este vorba de un defect genetic rar. Animalul suferă de așbinism când moștenește de la ambii părinți una sau mai multe gene mutante care perturbă producția de melanină (pigmentul care determină culoarea pielii, a blănii și a ochilor) în organismul său.
Reptilele și alte nemamifere pot suferi, de asemenea, de albinism, dar, deoarece sunt capabile să producă alți pigmenți, este posibil să nu apară albe.
Ochii unui animal arată dacă acesta este albinos sau pur și simplu au culoarea albă. Animalelece suferă de albinism vor avea ochii rozalii, deoarece vasele de sânge care sunt de obicei acoperite de pigment, sunt absente. Animalele cu albinism au adesea o vedere slabă, ceea ce le dezavantajează atunci când vânează pentru hrană și evită pericolele. De asemenea, devin prăzi mai ușoare, deoarece nu sunt capabile să se camufleze. Dar unele creaturi albine reușesc să se dezvolte în sălbăticie.
În ceea ce privește veverițele cu albinism au o durată de viață relativ scurtă în comparație cu alte animale, însă ele se bucură totuși de o bună calitate a vieții. În medie, o veveriță cu albinism va trăi în jur de 3-5 ani în sălbăticie. Poate părea o perioadă scurtă, dar este destul de lungă pentru o rozătoare mică. În captivitate, astfel de veverițe pot trăi până la 10 ani sau mai mult, cu o îngrijire adecvată.
În plus, atunci când aceste animale se reproduc, puii nu vor ieși automat cu aceleași caracteristii, ci vor avea o blană și o piele obișnuite pentru speciile lor.
Exemplar alb din țara noastră
De-a lungul timpului în țara noastră veverița albă a fost văzută în parcul din Mogoșoaia. De obicei o puteți vedea la grădina zoologică din Bucov, unde există și un tigru alb care fură toate privirile. Mai mult, dacă vreți neapărat să zăriți un astfel de animal vă sfătuim să vizitați parcul Herăstrau (parcul Regele Mihai I), sau zonele din Vatra Dornei, Piatra Neamț su Târgoviște, unde a fost văzut.