Singurul animal din lume care trăiește și după ce este decapitat. Rămâne în viață încă 10 zile!

Ultima actualizare:

Niciunuia dintre noi nu îi plac. Toți facem tot ce ne stă în putință pentru a nu-i lăsa în casele noastre. Însă, inamicul principal al curățeniei din casă este unul persistent: gândacul de bucătărie, singurul invadator din apartamentele noastre de care nu scăpăm nici când e mort. Află cât de rezistent este, de fapt, cel mai neplăcut oaspete de care putem avea parte.

Gândacii pot trăi în orice mediu de pe planetă. / foto: Joao Paulo Burini/Getty Images
Gândacii pot trăi în orice mediu de pe planetă. / foto: Joao Paulo Burini/Getty Images

Gândacii de bucătărie, sau dacă preferați termenul științific, „blatidele”, sunt insecte răspândite pe întreg globul, iar indiferent pe cine am putea întreba, nu există cineva care să îi primească cu drag în casă.

Având o vechime de peste 100 de milioane de ani, parcă suntem tentați să spunem că, odată cu apariția omului, aceste mici insecte și-au creat o adevărată misiune din a ne da cât mai multe bătăi de cap cu putință.

Gândacii au capacități incredibile de supraviețuire!

Gândacii se pot hrăni cu aproape orice. / foto: freepik
Gândacii se pot hrăni cu aproape orice. / foto: freepik

Având o vechime atât de mare și fiind deciși să fie cât mai incomozi cu putință pentru oameni, gândacii au dezvoltat capacități incredibile pentru supraviețuire. Deja știm cu toții că micii invadatori trăiesc în orice mediu de pe glob, de la frigul extrem de la Polul Nord, până la canicula din deșert.

Cea ce poate vine ca o surpriză pentru mulți dintre noi este că există specii de gândaci care pot trăi o lună întreagă fără a se hrăni, iar altele care pot supraviețui timp de 45 de minute fără aer!

De asemenea, gândacii reușesc să se hrănească cu aproape orice, reușind să mestece și să digere lucruri la care ne-am aștepta, cum ar fi frunze și scoarță de copac, până la lucruri complet incredibile, cum ar fi hârtie și păr.

Gândacul trăiește chiar și după ce a fost decapitat!

Dorind să testeze limitele capacității de supraviețuire a blatidelor, a avut loc un experiment în care capul acestora a fost decapitat. Veste proastă pentru toți cei care încă mai sperau că pot scăpa ușor de gândaci atunci când ii găsesc prin casă vine acum: s-a observat că gândacii decapitați au continuat să își miște antenele pentru o perioadă de timp. Ba mai mult, reflexele acestora au rămas active, reușind să se ferească de loviturile umane chiar și după moarte. Ce se întâmplă, de fapt? Ei bine, gândacii de bucătărie rămân în viață chiar și după ce sunt decapitați. Mai trăiesc 10 zile și mor, într-un final, de foame. 

Gândacii nu doar că sunt incredibil de rezistenți, dar parcă deja plănuiesc să ne și supraviețuiască în cazul unui cataclism. Blatidele, precum și alte insecte, au o capacitate de 15 ori mai mare la radiații decât noi, sau decât oricare altă vertebrată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net