De ce ne miros câinii în zonele intime. Explicația la care niciun om nu s-a gândit până acum

Fie că am avut câini, sau dacă ne-am confruntat cu asta în timpul unei vizite la un prieten, toți cei care am intrat în contact cu un cățel am fost puși în fața situației în care acesta se comportă de parcă zonele noastre intime reprezintă cel mai interesant loc din lume. Ei bine, indiferent cât de bizar este acest obicei, pentru patrupezi, există un motiv bine întemeiat biologic.

Câinii au mirosul mult mai dezvoltat decât oamenii. / foto: Pixabay
Câinii au mirosul mult mai dezvoltat decât oamenii. / foto: Pixabay

Când vrem să cunoaștem mai bine o persoană, avem o mulțime de modalități de a o face. De la conectarea pe rețelele de socializare, la obișnuitele discuții când petrecem timp împreună, opțiunile noastre sunt variate. Însă pentru prietenii noștrii canini, mirosul zonelor intime ar fi echivalentul lor pentru Instagram, Tinder, poate chiar și a unui scurt articol de Wikipedia. Iar asta se întâmplă din cauza simțului lor olfactiv, care poate fi chiar și de 100.000 de ori mai puternic decât al unui om.  

Din fericire, omul nu are un miros atât de bine dezvoltat, iar obiceiurile noastre de socializare nu trebuie să fie chiar atât de „dedicate”, precum cele canine. Însă câinii, pe lângă un miros dezvoltat, au chiar și un organ numit vomeronazal, care îi ajută la detectarea unei palete mai largi de mirosuri, ce includ feromonii emiși de alte animale (cât și de om!), adică substanele care le spun câinilor tot ce trebuie să știe despre cei din jurul lor.

Ce pot afla câinii după ce miros zonele intime

Câinii ne pot afla starea emoțională după miros. / foto: Pixabay
Câinii ne pot afla starea emoțională după miros. / foto: Pixabay

Când vine vorba despre oameni, intenția câinilor nu este de a ne jena (cel puțin asta sperăm!), ci să reușească să adulmece glandele sudoripare apocrine, care emit feromoni. Acestea se găsesc la axilă, precum și la organele genitale, iar cum foarte puține specii de câini au talia necesară pentru a se ridica lejer până la axilă, nu le rămâne decât o singură opțiune. Iar informațiile pe care le pot afla sunt de-a dreptul incredibile!

Printre lucrurile de bază, precum sexul și vârsta, feromonii adulmecați de câini îi pot ajuta să determine starea de sănătate, dacă am avut recent relații sexuale și chiar starea emoțională pe care o avem. Mai mult, unele rase de câini folosite la ferme au fost antrenate să adulmece vacile însărcinate, simțul olfactiv canin putând detecta ovulația.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net