Singurul animal nemuritor! Nu cunoaște boala și nici bătrânețea, iar înfățișarea lui îți dă fiori!

Ultima actualizare:

Atunci când vorbim despre „ultima frontieră” care a rămas neexplorată de către omenire, majoritatea dintre noi ne gândim, aproape din instinct, la spațiul cosmic. Însă, o altă astfel de frontieră o reprezintă oceanele planetei, din care mai puțin de 5% a fost explorat! Iar printre numeroasele secrete din adâncuri este o specie care sfidează natura, fiind nemuritoare!

Turritopsis Nutricula, meduza nemuritoare. / foto: shutterstock.com
Turritopsis Nutricula, meduza nemuritoare. / foto: shutterstock.com

Conform UNESCO, omenirea de abia a reușit să exploreze 5% din oceanele planetei, un procent șocant de mic, având în vedere vechimea speciei noastre, precum și curiozitatea înnăscută de care dăm dovadă. În asemenea condiții, nu miră pe nimeni că unele dintre speciile de pești ce trăiesc pe fundul oceanului par, cel puțin vizual, mult mai „extraterestre” decât multe dintre animalele pe care le vedem în filmele science-fiction.

Conform informațiilor oferite de către stiai.net, în adâncurile oceanelor există chiar și un animal care a reușit să sfideze limitele vieții naturale de pe planeta noastră, dezvoltându-și abilitatea de a fi nemuritor! Este vorba despre o specie de meduză care poate, literalmente, să își „restarteze” viața. Descoperirea a pus pe jar oamenii de știință, care se grăbesc să studieze animalul.

Turritopsis Nutricula, meduza care își „restartează” viața

Încă din cele mai vechi vremuri, omenirea a visat la nemurire. Fie că a fost vorba despre Piatra Filosofală, sau Sfântul Graal, tradițiile de pe întreg globul abundă în diferite povești care vorbesc despre obiecte ce pot conferi omului o viață eternă. Ei bine, pentru această specie de meduză, nemurirea este un simplu fapt al vieții!

Având numele științific de Turritopsis Nutricula, specia de meduză a fost depistată inițial de-a lungul golfului Caraibe, însă, între timp, aceasta și-a extins habitatul, putând fii întâlnită peste tot pe glob. Oamenii de știință au fost uimiți să descopere că meduza își poate „restarta” viața, revenind la starea de polip, după împerechere.

Oamenii de știință speră că studiind animalul, vor putea descoperi o modalitate de a oferi și oamenilor șansa la o viață nemuritoare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net