Singurul animal din lume care își mănâncă partenerul. Motivul șocant pentru care îl sacrifică

În lumea întreagă există numeroase specii de animale, păsări și insecte, care mai de care mai interesante și cu caracteristici de viață complet diferite. O astfel de ființă este capabilă să-și mănânce partenerul după împerechere, iar motivul este cu totul bizar. Aflați despre ce animal este vorba!

padure intunecata jpg

Călugărița își mănâncă partenerul după împerechere

Click! completează seria animalelor bizare, cu comportament și mai bizar, cu un nume pe care, cu siguranță, îl știm cu toții: călugărița. 

Acest animal este capabil să gestioneze situațiile în stilul său propriu, iar pentru a supraviețui, recurge la gesturi-limită. Mai exact, călugărița își mănâncă partenerul imediat după împerechere. Deși la prima vedere specialiștii au fost șocați de comportamentul ei, explicația este mai mult decât simplă: supraviețuirea. 

Un lucru bizar în perechile de călugărițe este acela că masculii pot zbura, lucru pe care femelele nu îl pot face și tot masculii trăiesc mult mai puțin decât femelele: doar câteva luni. Practic, imediat după ritualul de împerechere, aceștia sunt mâncați.

Călugărița își mănâncă partenerul după împerechere
Călugărița își mănâncă partenerul după împerechere

Masculul, gest suprem de sacrificiu pentru perpetuarea genei

Potrivit unui studiu realizat în anul 2016, se pare că femelele nu vor să-și mănânce, întotdeauna, partenerul. Pentru că sunt mult mai mici și mai rapizi decât acestea, masculii se pot salva cu ușurință, însă aici vine partea interesantă: se oferă, de bunăvoie, drept hrană pentru partenera lor, sacrificând totul pentru perpetuarea speciei.

Deși privit ca un gest de cruzime, actul femelei de a-și mânca partenerul nu este deloc așa, în realitate. Faptul că masculul se oferă ca hrană pentru ca aceasta să poată da viață urmașilor care ajută la perpetuarea genei este de-a dreptul uluitor și este un sacrificiu uriaș. 

De-a lungul vremii, cercetătorii care au analizat comportamentul călugărițelor au sesizat faptul că masculii, de regulă, se oferă drept hrană după prima împerechere, astfel încât să nu cadă pradă altor animale care îi vânează și să ajute, în acest fel, femela.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Protest sindicate educatie greva profesori 30 mai 2023 FOTO Inquam photos Octav Ganea
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
Imagine WhatsApp 2023 06 03 la 17 52 36 jpg
concediul de odihnă
laboratory 2815641 1280 jpg
mancare jfif