Cele mai bune ceaiuri pe care trebuie să le consumi pe timp de caniculă. Îți răcoresc imediat organismul!

Ultima actualizare:

În zilele caniculare, menținerea nivelului de hidratare este esențială, în special în cazul copiilor și ale persoanelor vârstnice. Organismul are nevoie de o hidratare suplimentară, care să refacă pierderile accentuate prin transpirație, apărute ca un mecanism de adaptare împotriva temperaturilor crescute. Avem pentru dumneavoastră câteva sugestii de ceaiuri numai bune pe timp de caniculă.

Cele mai bune ceaiuri pe care trebuie să le consumi pe timp de caniculă / Foto: Freepik
Cele mai bune ceaiuri pe care trebuie să le consumi pe timp de caniculă / Foto: Freepik

Când temperaturile sunt prea ridicate, sistemul de termoreglare al corpului tău se activează pentru a disipa căldura în exces. Căldura poate provoca disfuncții ale sistemului nervos central, care se manifestă sub formă de cârcei, din cauza lipsei de apă și deficiențe de sare, epuizare, colaps circulator, spasme musculare și pierderea conștienței. Copiii și bătrânii sunt cei mai expuși riscului.

Băuturile energizante, cafeaua, sucurile din comerț și alcoolul nu sunt opțiuni sănătoase și, de fapt, accentuează deshidratarea. Prin urmare, se recomandă să bei multă apă minerală și ceaiuri. Ceaiul are proprietatea de a hidrata organismul, are efect răcoritor și revigorant, și este benefic asupra sănătății generale a corpului. El reprezintă o băutură excelentă pentru vară, în special dacă este consumată rece sau cu adaos de gheață.

Totodată, pe lângă faptul că hidratează organismul, este și un izvor natural de vitamine, minerale şi antioxidanţi, are efect tonic şi energizant şi ne apară de efectul nociv al radicalilor liberi. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pe care trebuie să le consumi pe timp de caniculă.

Ceaiul extras din frunzele de Camellia sinensis

Ceaiul alb, verde și negru conțin concentrații variate de cofeină. De exemplu, ceaiul negru conține niveluri ridicate de cofeină, 45-60 de miligrame per cană, iar ceaiul verde conține aproximativ 5-30 de miligrame de cofeină. Concentrația de cofeină depinde și de timpul de infuzare, dar, în general, 3-4 minute este ideal să se lase la infuzat.

În prima jumătate a zilei, puteți bea 1-3 căni de ceai pe zi. Puteți bea ceai verde cu adaos de suc de lămâie, mandarine, portocale, cubulețe de gheață cu fructe sau ceai verde cu frunze de mentă. 

Ceaiuri cu efecte tonice asupra sistemului nervos

Această categorie include ceaiul de rozmarin, guarana, ginseng, cicoare, iasomie sau ceaiul Mate. 

Ceaiurile de fructe

Ceaiurile de fructe sunt o altă sursă ideală de hidratare. Puteţi alege ceaiurile de fructe de pădure, căpşuni şi fragi, afine, zmeură, lămâi, caise sau fructe exotice. Ele tonifică, revigorează, energizează și au un gust foarte plăcut.

Nu conţin cofeină şi pot fi băute în orice moment al zilei, inclusiv de copii. Se poate adaugă o linguriţă de miere, eventual gheaţă şi lămâie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net