Beneficiile extraordinare ale ceaiului de frunze de dafin pe stomacul gol

Frunzele de dafin sunt folosite foarte des pentru prepararea bucatelor, fiind un condiment frecvent folosit în dieta mediteraneană. Dar sunt prea puțin cunoscute beneficiile pe care le aduce ceaiul din frunze de dafin, mai ales dacă este consumat pe stomacul gol.

dafin jpg

Proprietățile frunzelor de dafin

Frunza de dafin este o sursă bogată de vitamina C, B6 și A, fier, potasiu, calciu și magneziu. De asemenea, frunza de dafin conține enzime care ajută la descompunerea proteinelor și digestia alimentelor mai rapid, ajutând la calmarea indigestiei.

Cunoscut din cele mai vechi timpuri, dafinul este utilizat în tocănițe, supe și alte preparare culinare, dar și are și numeroase beneficii pentru sănătate.

În timpurile îndepărtate, fruza de dafin era folosită frecvent pentru vindecarea rănilor.

Beneficiile ceaiului din frunze de dafin

Reduce inflamația. Potrivit unui studiu realizat de Publicațiile ACS, frunzele de dafin au proprietăți antiinflamatoare deoarece conțin eugenol, o componentă care ajută la reducerea inflamației din organism.

Scade anxietatea. Dafinul a fost, de asemenea, folosit de obicei în sesiunile de aromoterapie pentru a induce o stare de relaxare. Acest lucru se datorează componentelor sale organice precum pinenul, care eliberează uleiuri esențiale care reușesc să ne reducă cortizolul și, prin urmare, ne eliberează de anxietatea noastră.

Îmbunătățește digestia. Diverse studii arata ca toți compușii activi din frunza de dafin acționează ca un puternic inductor al fluxului gastrointestinal, care accelerează procesul de digestie și acționează ca un protector împotriva eventualelor leziuni care apar la nivelul sistemului intestinal, precum ulcerul sau leziunile gastrice.

Îmbunătățește aspectul pielii. Datorită proprietăților sale antioxidante și aportului său mare de minerale și vitamine, este direct legată de starea pielii noastre. Stimulează producția de colagen și favorizează apariția unei pielii mai elastice, ferme, netede și mai luminoase. În plus, promovează vindecarea rănilor conform unui studiu al Centrului Național pentru Informații Biotehnologice care o susține.

Îmbunătățește sistemul imunitar. Conținând eugenol, frunzele de dafin ne protejează organismul de radicalii liberi.

Efectele secundare ale consumului de dafin nu sunt alarmante, dar merită să ști despre ele. În principal diabeticii ar trebui să fie atenți, deoarece s-a demonstrat că dafinul poate reduce nivelul zahărului din sânge, iar femeile însărcinate ar trebui să se abțină de la a-l lua, deoarece ar putea provoca un avort. În ambele cazuri, consecințele negative ar apărea doar cu un aport excesiv de frunze de dafin.

Cum se prepară ceaiul din frunze de dafin?

Este o infuzie foarte simplu de preparat. Trebuie doar să iei o ceașcă de apă și trei foi de dafin. Se pune apa la fiert. Când apa dă în clocot, adaugă frunzele de dafin. Se lasă să stea 15 minute și se servește.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net