De ce este bine să ai un ficus în casă? Îți îmbunătățește sănătatea și aduce noroc

Ficusul este rezistent, ușor de întreținut, frumos și poate completa perfect spațiul din casa ta. Cu frunzele sale mari, luxuriante, ficusul poate fi o adevărată placere în casă, însă știai că poate aduce beneficii pentru sănătate, dar este și o plantă norocoasă? 

De ce sunt benefici pentru sănătate ficușii
De ce sunt benefici pentru sănătate ficușii

Este genul de plantă nepretențioasă, ușor de întreținut! Poți crește un ficus într-un recipient fie în interiorul casei tale, fie pe terasă sau pe verandă. Ei cresc bine la soare sau la umbră și sunt tolerante la secetă, dar asigură-te mereu că apa se poate scurge bine prin pământ mereu. Ficușii sunt ușor de înmulțit din butași, ceea ce înseamnă că îți poți umple casa cu mai mai multe asemenea plante sau că poți în dar prietenilor și familiei butași de ficus, mai ales că aceștia aduc numeroase beneficii.

De ce sunt benefici pentru sănătate ficușii

Un studiu NASA, din 1989, privind aerul curat a demonstrat că mai multe plante - împreună cu rădăcinile, frunzele, solul și microorganismele asociate - pot elimina diverse toxine din aer. Ficusul, în special, curăță particulele de formaldehidă din aer, pe lângă faptul că elimină din aerul din interior și alte substanțe nocive, precum bacteriile și mucegaiul.

Ca și alte plante, absorbția de dioxid de carbon și eliberarea ulterioară de oxigen este o parte naturală a proceselor metabolice ale ficusului. Cu toate acestea, ficușii produc mai mult oxigen decât alte plante și reîmprospătează mai eficient din interioroul locuinței.

Deși în sălbăticie înfloresc și produc polen, este puțin probabil ca ficușii să înflorească atunci când sunt crescuți în interior. Prin urmare, ficușii de interior nu sunt o sursă polen în mediul interior, agravând alergiile respiratorii.

Cu toate acestea, dacă sunteți alergic la latex, ficușii și seva lor sunt o sursă naturală de latex. Așadar, seva lui ar putea provoca o reacție alergică. Dacă aveți o alergie sau o sensibilitate la latex, asigură-te că porți mănuși ori de câte ori ai grijă de un ficus. 

Ficușii aduc noroc

În feng shui, frunzele rotunde sunt preferabile frunzelor ascuțite, ascuțite. Frunzele mari sunt preferabile celor mici, deoarece cele mari și rotunde înmoaie un spațiu și atrag energie pozitivă și hrănitoare.

Marginile moi ale frunzelor mari, lucioase și ovale ale arborelui de cauciuc sunt perfecte pentru a atrage energia pozitivă în casa ta și pentru a înmuia săgețile otrăvitoare ale colțurilor ascuțite. Conform tradiției feng shui, ficușii ar trebui plasați în colțul bogăției (sud-est sau stânga spate) și al carierei (nord sau centrul față) din harta Bagua a casei tale pentru a atrage norocul și abundența în aceste zone.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net