De ce mănâncă pisicile și câinii iarbă? Nu mulți români știu asta despre animalele lor

Ți-ai suprins vreodată câinele sau pisică mâncând iarbă? Poate părea total neobișnuit însă asta se întâmplă din mai multe motive. Click! îți dezvăluie despre ce este vorba.

hrana pentru animale, caini si pisici jpeg

De ce mănâncă pisicile și câinii iarbă?

Au stomacul iritat

Patrupezii mănâncă iarbă pentru a-și calma stomacul, potrivit specialiștilor. Veterinarii consideră că motivul problemelor cu stomacul vine din hiperaciditatea provocată de alimentația nesănătoasă. Astfel, prin vomă, aceștia își eliberează bilă. Este recomandat la prima oră a dimineții să le oferiți animalelor o porție de mâncare. În acest fel bila nu va mai irita mucoasa gastrică pentru că în stomac se află deja mâncare. 

Elimină paraziții intestinali

Potrivit doctorului Benjamin L. Hart, câinii și piscile au avut dintotdeauna acest obicei. O altă teorie spune că animăluțele mănâncă plante pentru a se curăța de paraziții intestinali. Acest lucru ar putea explica de ce câinii mai tineri, care sunt cei mai sensibili la paraziți, tind să mănânce iarbă mai des decât câinii mai în vârstă.

Au deficiențe nutriționale

Plantele conțin celuloză, fibre și anumite enzime care pot fi benefice pentru animalele de companie. Din acest motiv, unii oameni de știință cred că animalele de companie mănâncă iarbă atunci când le lipsesc fibre, minerale sau enzime în dieta lor. Pentru a ajuta digestia rapidă a alimentelor și pentru a îmbunătăți sănătatea intestinului, aceștia pot recurge la consumul de plante.

caine, freepik jpg

Este periculos să consume iarbă?

Consumul de iarbă este un comportament normal pentru câini și pisici, dar trebuie să vă asigurați că aceștia nu consumă iarbă tratată cu pesticide, erbicide sau îngrășăminte. Atunci când sunt ingerate, aceste substanțe chimice sunt foarte toxice și pot fi fatale pentru animalele de companie. Dacă trebuie să vă tratați curtea pentru purici, căpușe și alte insecte, luați în considerare utilizarea unei alternative naturale. De asemenea, este posibil ca animăluțele să ingereze paraziți în timp ce se hrănesc cu iarbă, iar asta poate duce la diverse afecțiuni. Este recomandat să mergeți la medicul veterinar imediat ce observați la animale simptome potențiale de infecție parazitară, cum ar fi urină sau vărsături sângeroase, diaree sau pierdere în greutate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net