De ce nu e bine să dormi cu ușa deschisă la dormitor. Te expui fără să știi unui pericol uriaș

Cu toate că fiecare avem propriile obiceiuri în materie de odihnă și somn, unul dintre cele mai des întâlnite este acela în care anumiți oameni obișnuiesc să doarmă cu ușa dormitorului deschisă. Recente cercetări ale specialiștilor ne anunță că acest obicei reprezintă un adevărat pericol. 

De ce este important să închidem ușa dormitorului / foto: Pixabay
De ce este important să închidem ușa dormitorului / foto: Pixabay

Atunci când vine vorba de ora de culcare, specialiștii ne îndeamnă să dormim cu ușa închisă. De asemenea, potrivit site-ului www.wecb.fm., este explicat că ne punem în fața pericolului cu moartea atunci când tindem să lăsăm deschisă ușa dormitorului. 

De ce este important să dormim cu ușa închisă 

În 2019, o campanie americană de siguranță inițiată de Institutul de Cercetare a Siguranței Pompierilor UL (UL FSRI), a explicat importanța rutinei de a închide ușa dormitorului. Acest obicei ne poate salva viața la un moment dat, în caz de incendiu.

Mai concret, în cazul unui incendiu, ușa închisă acționează ca o barieră împotriva fumului, flăcărilor și monoxidului de carbon. Este important de menționat și faptul că materialele din care sunt construite piesele de mobilier sunt adesea infalmabile, astfel că șansele ca un incendiu să izbutească mult mai repede sunt destul de mari. 

Conform UL FSRI, dacă acum 40 de ani timpul de a scăpa dintr-un incendiu era estimat la 17 minute, în prezent este posibil să avem la dispoziție doar 3 minute. 

Ușa dormitorului ne poate salva viața 

În cazul izbucnirii unui incendiu, faptul că ușa dormitorului este închisă ne ajută să câștigăm timp pentru a ne evacua rapid și în siguranță. 

De asemenea, un sondaj realizat de UL FSRI a demonstrat că un procent mare de 29% dintre americani încă au obiceiul de a dormi cu ușile dormitorului deschise, ceea ce înseamnă că publicul încă are nevoie de o „educare” corectă în ceea ce privește siguranța incendiilor. 

Detectorul de fum ar trebui să fie prezent în orice locuință

Cu toate că puțini sunt cei care aleg să își instaleze în locuințe detectoare de fum, ele sunt indispensabile în cazul unui incendiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net