Planta superbă care îți afectează somnul! Mulți români fac greșeala și o țin în dormitor

Cei mai mulți dintre noi putem spune că ne dorim cât mai multe plante prin casă, iar dormitorul nu face niciodată excepție de la acest lucru. Ba chiar mai mult decât atât, există nenumărate plante despre care se spune că ar trebui ținute în dormitor, deoarece ne pot oferi un somn mai adânc și odihnitor. Cu toate acestea, există și situația opusă, iar unele plante nu ar trebuie să se găsească în dormitorul nostru.

Bonsaiul nu trebuie ținut în dormitor / foto: IStock
Bonsaiul nu trebuie ținut în dormitor / foto: IStock

Una dintre cele mai frumoase plante ornamentale este, din păcate, pe lista celor care nu ar trebui ținute în dormitorul nostru. Mai precis, este vorba despre bonsai, o plantă care devine din ce în ce mai populară, de-a lungul întregii lumi. Cu toate acestea, bonsaiul poate fi destul de greu de suportat de către persoanele care suferă de alergii. Planta poate elibera polen în aer, lucru ce ne poate provoca nas înfundat, strănut, sau chiar și iritații la nivelul ochilor.

O altă plantă superbă care, din păcate, nu ar trebui ținută în dormitorul nostru, este ciclamenul. Problema cu această plantă nu este ea, în sine, ci faptul că poate fi infestată foarte ușor de către gărgărițe. Din păcate, acești dăunători pot distruge planta, iar o altă potențială problemă este faptul că florile acestei plante au un miros foarte puternic, ce poate deranja în timpul somnului.

Ce spun tradițiile despre plantele din dormitor

Există și nenumărate tradiții și superstiții în privința plantelor din dormitorul nostru. De exemplu, faimosul bioenergoterapeut Lidia Fecioru a explicat că este bine să avem plante în casă, dar că în Feng Shui se spune că trebuie să scoatem plantele din dormitor, înainte de culcare.

„Ne ajută să avem mai puţină anxietate şi mai puţin stres. Controlează energiile negative. Feng Shui-ul, e cel care ne învaţă foarte bine când şi unde şi ce plante să punem. De pildă, filozofia lor orientală spune că trebuie să ţinem plante în dormitor, dar seara e bine să le scoatem”, a spus aceasta, potrivit Antena 3 CNN. De asemenea, Lidia Fecioru ne mai spune că ar trebui să avem o plantă în baie.

„În baie trebuie să existe o plantă care este în formă de arbust, cum ar fi bonsaiul, bambusul, chiar şi ficus. Feriga este o plantă care curge şi nu e bine, pentru că şi aşa, baia e plină de energie negativă, pentru că avem sticle de plastic, creme, şampoane.”, a explicat aceasta.

Românii care vor să aducă în casă un bonsai trebuie să știe că acestuia îi trebuie multă lumină, cât și un pământ cu pH acid, ori măcar neutru. Putem cumpăra un mix de pământ deja pregătit pentru bonsai, iar de fiecare dată când stratul de la suprafață devine uscat, bonsaiul nostru va avea nevoie de apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net