Animalul incredibil care poate dispărea din România! Are o calitate unică în lume, iar experților nu le vine să creadă că specia e în pericol

Ultima actualizare:

Un animal rar, de o frumusețe uimitoare, este în pericol de dispariție, în țara noastră. Experții spun că de vină este omul, iar faptul că se taie tot mai mulți copaci din păduri, iar diversele insecticide au devenit tot mai comune în agricultură, pot duce la dispariția acestui animal din țara noastră.

Animalul care poate dispărea din România
Animalul care poate dispărea din România

Un animal de o frumusețe rară poate dispărea compelt din țara noastră, în viitorul apropiat. Este vorba despre bufnițe, care devin din ce în ce mai rare în România. Deoarece oamenii taie tot mai mulți copaci din păduri, aceste păsări spectaculoase nu mai au unde să își facă cuiburi. Din acest motiv, cât și din lipsa hranei, ele se îndreaptă spre orașe, unde încearcă să găsească hrană.

„Într-o dimineaţă când mi-am dus copilul la şcoală erau vreo 7-8. Gunoiul din oraş probabil le atrage”, a spus o femeie, potrivit informațiilor de la observatornews.ro. De-a lungul iernii, cât și la începutul primăverii, poate deveni tot mai posibil să vedem bufnițe prin orașe. Iar prezența lor poate veni și cu avantaje, cum ar fi faptul că se hrănesc cu rozătoare.

Bufnițele sunt în pericol în România

Bufnițele din România sunt în pericol / foto: Shutterstock
Bufnițele din România sunt în pericol / foto: Shutterstock

„În primul rând, tăierea arborilor pe care aceştia se adună în timpul iernii, respectiv, de multe ocazii am constatat construcţii care se fac în zona acestor aglomerări şi, prin deranjul provocat, evident, ciufii se dispersează sau părăsesc definitiv aceste locuri de adunare”, a explicat ornitologul Daroczi Szilard.

De asemenea, se pare că un pericol chiar mai mare decât defrișările sunt insecticidele și pesticidele folosite în agricultură. Potrivit ornitologului Zeitz Robert, acestea pot avea efecte negative însemnate asupra bufnițelor.

„Acest fapt se datorează calităţii habitatului, folosirea insecticidelor, a pesticidelor în agricultură care duc automat la scăderea cantităţii de insecte care sunt hrană la păsări”, a explicat acesta.

Bufnițele sunt mult mai fascinante decât credem

Aceste păsări impresionante sunt chiar mai fascinate decât am crede inițial. De exemplu, penele de pe picioarele bufnițelor sunt deosebit de groase pentru a le proteja împotriva șerpilor și a rozătoarelor, animale pe care aceste păsări le vânează.

De asemenea, cea mai mică astfel de pasăre este Bufnița Elf, care are o înălțime de numai 14 – 15 centimetri, cât și o greutate de doar 45 de grame. La polul opus, cea mai mare bufniță este Marea Bufniță Gri, din America de Nord. Aceasta ajunge la o înălțime de 80 de centimetri. Bineînțeles, un detaliu cunoscut face ca acest animal rar din România să fie unic în lume. Fără să forţeze tendoanele sau să-şi deterioreze vasele de sânge, bufniţele reuşesc să-şi mişte capul întorcându-l chiar până la 270 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net