Anunțul important făcut de Marcel Ciolacu! Ce se întâmplă cu prețul facturilor la energie și gaze

Anunț important făcut de Prim-ministrul Marcel Ciolacu, în privința prețurilor facturilor la energie și gaze! Chiar la începutul ședinței de Guvern de joi, acesta a spus până când vor rămâne prețurile plafonate în țara noastră.

Plafonarea va continua până în primăvara lui 2025 / foto: Shutterstock
Plafonarea va continua până în primăvara lui 2025 / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la Digi 24, Prim-Ministrul Marcel Ciolacu a vorbit, la începutul ședinței de Guvern de joi, despre ce se va întâmpla cu prețurile facturilor la energie și la gaze în România. Acesta a spus că acest subiect este unul dezbătut de-a lungul întregii Europe, însă țara noastră va continua plafonarea prețurilor acestor facturi până în primăvara anului 2025.

Am văzut zilele acestea o intensă dezbatere europeană despre ce se va întâmpla cu gazele iarna viitoare. Vreau să fiu foarte clar: noi vom continua mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze cel puţin până în primăvara lui 2025!”, a declarat, conform sursei citate, Premierul Marcel Ciolacu.

Ce se întâmplă cu prețurile facturilor din România

Astfel, românii care se tem că iarna următoare va veni cu facturi uriașe, pe care nu vor avea cum să le achite la timp, pot sta acum liniștiți. Plafonarea prețurilor la energie și gaze urmează să continue în țara noastră, cel puțin până în primăvara anului 2025. De asemenea, Prim-ministrul Marcel Ciolacu a mai anunțat și faptul că autoritățile urmează să propună un „reglaj” al acestui mecanism.

Marcel Ciolacu a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că se dorește să se vină cu „un reglaj la acest mecanism în perioada următoare, dar vreau ca atât populaţia, cât şi companiile să aibă această garanţie foarte clară că vor fi protejaţi.”

Mai mult decât atât, tot la începutul ședinței de Guvern de joi, Prim-ministrul Marcel Ciolacu a mai anunțat și faptul că autoritățile urmează să aloce suma de 500 de milioane de euro pentru compensarea costurilor plafonării pentru clienții casnici. „De altfel, azi alocăm 500 de milioane ca să compensăm costurile plafonării pentru clienţii casnici”, a mai adăugat, conform sursei citate, Premierul Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net