Veste uriașă pentru pensionari! De când vor primi bani în plus: „Nicio pensie nu scade ca efect al noii legi”

Chiar la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 28 februarie, Premierul Marcel Ciolacu a declarat că normele de aplicare a Legii Pensiilor vor fi aprobate. Pe baza acestora, pensiile din sistemul public vor fi recalculate, iar Premierul a confirmat românilor că nu va scădea nicio pensie în urma recalculării.

Marcel Ciolacu a vorbit despre pensiile românilor / foto: gov.ro
Marcel Ciolacu a vorbit despre pensiile românilor / foto: gov.ro

Potrivit informațiilor de la Digi 24, Premierul Marcel ciolacu a declarat că se aprobă normele de aplicare a noii Legi a pensiilor. Pe baza acestora, pensiile din sistemul public vor fi recalcultate, iar bătrânii din țara noastră vor urma să primească noile pensii recalculate începând cu septembrie 2024.

De asemenea, potrivit Premierului Marcel Ciolacu, un detaliu foarte important pentru Guvern este faptul ca nicio pensie să nu scadă, în urma aplicării noi legi. El a mai spus că în luna ianuarie a acestui an, pensiile românilor au fost majorate cu 13,8%.

„Un alt subiect extrem de important de astăzi este despre pensii. Aprobăm normele de aplicare ale Legii pensiilor, pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public. Un element fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil, pe merit! Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie 2024, iar începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”, a declarat, conform sursei citate, Premierul Marcel Ciolacu.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor

Mai mult decât atât, la începutul acestei luni, ministrul Muncii, Simina Bucura Oprescu, a declarat că autoritățile din țara noastră deja sunt pregătite pentru recalcularea pensiilor. Aceasta a mai spus că procesul de reevaluare al dosarelor era, deja, aproape de final. Normele de aplicare a noii legi a pensiilor trebuie să fie finalizate până pe data de 4 martie.

Din fericire pentru români, potrivit Premierului Marcel Ciolacu, se pare că nicio pensie din țara noastră nu va scădea, după ce pensiile vor fi recalculate. Odată cu luna septembrie, românii vor primii pensiile calculate conform noii legi. În ianuarie, acestea deja au fost majorate cu 13,8%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net