Motivul surprinzător pentru care vapoarele nu au faruri! Puțini oameni știu acest lucru

Dacă cineva ne-ar ruga să spunem repede o listă cu cele mai importante părți ale unei mașini, pe lângă lucruri precum motor și volan vom pomeni, destul de rapid, despre faruri. Chiar dacă ele s-au schimbat în timp, mașinile au avut o sursă de lumină încă din cele mai vechi timpuri și nimeni nu poate nega cât de necesare sunt acestea. Cu toate acestea, o altă metodă de transport nu are deloc așa ceva, deși poate părea necesar! Când vine vorba despre vapoare, motivul pentru care nu au faruri poate fi unul surprinzător!

De ce nu au vapoarele faruri / foto: IStock
De ce nu au vapoarele faruri / foto: IStock

Probabil că dacă cineva ne-ar ruga să ne imaginăm o mașină fără faruri, conceptul ni s-ar părea unul extrem de bizar, ca să nu mai spunem, periculos! Desigur, mașinile de curse, cum ar fi cele de Formula 1, sau NASCAR, nu au faruri, însă nici nu au voie, legal, să circule pe străzi ca oricare altă mașină obișnuită!

Pe scurt, pentru automobile, farurile sunt o componentă crucială. Cu toate acestea, pentru vapoare, ele par să lipsească cu desăvârșire! Iar acest lucru este și mai bizar atunci când ne gândim că pot exista multe situații în care farurile ar fi de ajutor pentru vapoare! Dar, deși poate suna surprinzător, potrivit celor de la shtiu.ro, vapoarele au cu totul altfel de lumini de navigație, ce respectă reglementările internaționale.

De ce nu au vapoarele faruri

Mai precis, se pare că reglementările internaționale cer bărcilor să aibă lumini ce indică poziția în care se deplasează ambarcațiunea. Pe prova (față), acestea sunt roșii și verzi, în timp ce pe pupa (spatele navei), luminile sunt albe. Cu ajutorul acestor lumini, alte vapoare pot determina atât direcția, dar și poziția unei nave, inclusiv în condiții de vizibilitate redusă.

Cum bărcile nu sunt limitate de lucruri precum benzile de circulație, ori drumuri, farurile ar avea o utilitate foarte limitată. Mai mult decât atât, lumina acestora s-ar reflecta în apă, lucru ce ar scădea vizibilitatea și ar induce în eroare alte bărci. Iar având în vedere că un far nu ar putea lumina la o distanță mai mare de 300 de metri, niciun vapor nu ar putea evita contactul cu un eventual ghețar, într-o distanță atât de mică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net