Orașul important care poate rămâne fără apă. În cât timp ar putea ajunge la „Ziua Zero”

Schimbările climatice încep să facă probleme tot mai greu de ignorat, de-a lungul întregii lumi. Una din cele mai mari metropole de pe glob, unde locuiesc aproximativ 22 de milioane de oameni, se află acum în fața unei situații cu totul șocante! O criză majoră de apă amenință populația din Mexico City, care se teme că „ziua zero” este din ce în ce mai aproape.

Mexico City poate rămâne fără apă / foto: Pixabay
Mexico City poate rămâne fără apă / foto: Pixabay

Mexico City, una din cele mai mari și dens populate metropole din lume, se confruntă acum cu o criză majoră de apă! Autoritățile din Mexic au spus că la această problemă gravă au contribuit seceta, cât și temperaturile mult prea ridicate. Potrivit informațiilor de la observatornews.ro, vinovați pentru această criză de apă ar fi și geografia zonei, dezvoltarea urbană haotică, cât și fenomenul El Nino.

Din păcate, mai multe cartiere din acest oraș au avut probleme cu apa în ultimele săptămâni, iar specialiștii avertizează că oamenii ar fi nevoiți să mai aștepte aproximativ 4 luni, până când ploile vor începe. Experții se tem că există un risc real ca Mexico City să ajungă la „ziua zero” în doar câteva luni, când apa de la robinet va dispărea complet.

Criză majoră de apă în Mexico City

Pentru a putea susține consumul de apă al populației uriașe de aproximativ 22 de milioane de oameni, autoritățile din Mexic aduc apă cu autocisternele. După cum ne putem imagina, această criză de apă ce a afectat Mexico City de câteva săptămâni a provocat furia oamenilor. Aceștia au protestat în fața sediilor administrațiilor locale, iar certuri pentru apă deja au apărut printre locuitorii din Mexico City.

Mexico City este un oraș situat la o mare altitudine, pe un loc care, cândva, era un lac. În mare parte, populația acestei metropole este nevoită să se bazeze pe apa din subteranul orașului, cât și pe diverse rezervoare din zonă. Din păcate, autoritățile din Mexic deja spun că această criză este una fără precedent, iar schimbările climatice și creșterea populației provoacă probleme majore autorităților.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
florin calinescu png
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net