Terapia bizară pe care Bradley Cooper o face zilnic. Ce spun medicii despre eficiența ei

Bradley Cooper, unul dintre cei mai cunoscuți actori și regizori americani, este un mare fan al terapiei prin frig! Acesta a spus că face o scufundare la rece în fiecare dimineață, iar experții au spus cât de eficientă este, de fapt, acest obicei devenit to mai popular printre atleți și celebrități.

Bradley Cooper se scufundă în apă rece în fiecare dimineață
Bradley Cooper se scufundă în apă rece în fiecare dimineață

Potrivit celor de la adevarul.ro, Bradley Cooper nu este, nici pe departe, sincura celebritate de top care practică această formă de terapie. Justin Bieber a vorbit despre efectele benefice ale imersiunii în apă rece pentru stimularea recuperării musculare.

Această metodă a fost promovată de către practicantul de sport extrem Wim Hof. De altfel, metoda chiar poartă numele sportivului olandez, care spune că terapia prin frig poate crește abilitatea de concentrare, scade nivelul de stres și poate ajuta o persoană să fie mai energică.

Ce spun experții despre terapia prin frig

În ciuda laudelor primite din partea atleților și a vedetelor, cercetările medicale asupra eficienței acestei metode rămân destul de limitate. Directorul de cercetare în medicină sportivă la Mayo Clinic Health System, Andrew Jagim, spune că plonjarea în apă rece ar putea limita inflamația mușchilor după efort.

El spune că acest lucru ar fi posibil prin inducerea unei stări de „de vasoconstricție, în care vasele de sânge se contractă rapid pentru a redirecționa fluxul sanguin către organele centrale”, potrivit sursei citate. Specialiștii mai spun că imersiunea în apa rece acționează ca oricare alt stimulent, deoarece hormonii de stres cresc atunci când intrăm în apa rece.

Desigur, această metodă vine și cu riscuri. Stresul cardiac, creșterea tensiunii arteriale, hipotermia, ori leziuni ale pielii se pot număra printre problemele provocate de această metodă. Doar 2 minute în apa rece ar trebui să fie suficiente, pentru a se crea răspunsul la șocul rece.

„Anumite persoane cu afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare sau afecțiunile autoimune care afectează circulația sângelui ar putea dori să consulte medicul lor de familie înainte de a se angaja în scufundări la rece pentru a minimiza riscurile de reacții adverse”, mai spune Andrew Jagim, conform sursei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alina Puscas Foto Antena 1 jpg
helena christensen instagram jpg
g cristea facebook jpg
andreea balan victor cornea colaj instagram jpg
banner denise rifai catalin botezatu png
Dan Negru e plin de surprize
banner  Sanziana Buruiană png
bonnie blue instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net