Cu ce trebuie să stropim vinetele pentru o recoltă bogată. Este foarte important să știm asta înainte de a le planta

Deja începem să ne apropiem de începutul primăverii, iar pentru românii care au propria grădină, această perioadă din an este una extrem de importantă. Iar dacă ne dorim o recoltă bogată de vinete, este foarte important să știm când și cu ce trebuie să le stropim pentru a le feri de boli și dăunători.

Vinetele au nevoie de foarte multă atenție
Vinetele au nevoie de foarte multă atenție

Vinetele sunt un ingredient foarte popular în multe rețete din țara noastră, iar românii care le cultivă în propria grădină știu că este nevoie de foarte multă muncă pentru ca acestea să rămână sănătoase și delicioase. Iar potrivit informațiilor oferite de cand.ro, este foarte important să știm primul tratament trebuie aplicat vinetelor încă din faza de răsad. Acestea trebuie stropite cu Vertimec, ce va apăra vinetele de musca minieră, ori de acarieni. Iar în privința timpului de repaus, acesta este de 3 zile.

Înainte de a planta răsadurile, acestea mai pot fi tratate cu Cidely Top, pentru a apăra vinetele de probleme precum făinarea. Și aici timpul de pauză este de tot 3 zile.

Cu ce trebuie stropite vinetele pentru o recoltă bogată

Desigur, plantarea răsadurilor este doar începutul, iar dacă vrem ca recolta noastră să fie bogată și delicioasă, încă mai avem mult de muncă. La aproximativ 10 zile de la plantare, este foarte important să începem să ne protejăm vinetele de gândacul de Colorado. Cel mai indicat ar fi un tratament cu Cyperguard, iar aici trebuie să știm faptul că timpul de repaus este de 14 zile.

Cu toate acestea, gândacul de Colorado este o problemă persistentă, iar vinetele noastre pot fi afectate serios de acesta. Așa că la aproximativ 2 săptămâni de la tratamentul precedent, vinetele noastre pot fi stropite cu Karate Zeon. De această dată, timpul de repaus este ceva mai mic, de numai 3 zile. Iar pentru probleme precum putregaiul cenușiu și făinarea, mai putem apela și la un tratament cu Signum, unde timpul de pauză este tot unul destul de scurt, de numai 3 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
conductor metrorex  jpeg
Universitatea din Bucureşti  foto unibuc
turisti blocati png
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net