Bucurie mare pentru toți românii. A apărut o nouă plajă pe malul Mării Negre - în ce zonă se află

Litoralul românesc este în continuă schimbare, iar ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a făcut astăzi un anunț important. O nouă plajă a fost inaugurată, la Eforie Sud.

Noua plajă are 23 de hectare / foto: Facebook
Noua plajă are 23 de hectare / foto: Facebook

Anunțul a fost făcut de către ministrul Mircea Fechet pe pagina sa de Facebook, unde menționează faptul că noua plajă inaugurată are 23 de hectare iar un fapt care o face cu totul specială față de orice altă plajă din țara noastră este faptul că aici se găsește cel mai fin nisip din România.

Cu siguranță că cei care urmează să își petreacă vara pe litoralul românesc vor fi bucuroși să afle că autoritățile doresc ca noua plajă să poată fi folosită de turiști chiar din această vară. Peste trei milioane de metri cubi de nisip au fost folosiți pentru a construi noua plajă lungă de aproape 6 kilometri și lată de 100 de metri.

O nouă plajă pe litoralul românesc

Anunțul a fost făcut de către ministrul Mediului / foto: Facebook
Anunțul a fost făcut de către ministrul Mediului / foto: Facebook

„Sunt gata lucrările pentru Lotul 4 - Agigea și Lotul 5 – Eforie, din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere și extinderea plajelor din sudul litoralului românesc.

Scopul proiectului este adaptarea la schimbările climatice, protejarea țărmului de eroziune, revigorarea ecosistemului marin, protejarea biodiversității și dezvoltarea durabilă a litoralului românesc.”, scrie ministrul Mircea Fechet pe pagina sa de Facebook.

„La Eforie, discutăm de o plajă care în anii trecuți nici nu a existat, marea ajungea până la dig. Astăzi, putem spune că 23 de hectare vor fi date în folosință. Asta înseamnă nu doar beneficii de mediu, dar și pentru activitatea economică și turistică a județului Constanța și a localității Eforie.

Nu doar am restaurat niște habitate marine, dar atât la Eforie, cât și la Agigea, lucrurile avansează așa cum trebuie. După refacerea plajelor, ele vor fi date în folosință, închiriate, iar oamenii se vor putea bucura de ele.

Licitațiile vor avea loc de îndată ce va fi gata documentația cadastrală. Pe parcursul zilei voi avea întâlniri atât cu instituțiile deconcentrate din MMAP, cât și cu organizațiile de management al destinațiilor de turism cu care mă voi consulta pe acest subiect.”, mai spune acesta pe pagina sa de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net