Cel mai bun truc pentru a menține florile mai mult timp în vază. Îți vor rezista cel puțin 2 săptămâni

După cum putem observa, deja începem să ne apropiem cu pași repezi de începutul primăverii, așa că vom dori să avem în casă mereu un buchet frumos de flori. Însă, un lucru care ne poate face să renunțăm la această dorință este faptul că florile se ofilesc destul de repede în vază. Din fericire, există câteva trucuri ingenioase care ne pot menține buchetul proaspăt chiar și 2 săptămâni!

Florile noastre pot rezista mult mai mult
Florile noastre pot rezista mult mai mult

O scurtă privire în calendar ne va arăta că nu ne mai desparte foarte mult timp de luna martie. Iar poate că mulți dintre noi vom dori să intrăm în primăvară alături de un buchet frumos de flori, care să ne umple camera de frumusețe și parfum. Însă, un buchet de flori nu este tocmai ieftin, iar mulți dintre noi pot renunța la acesta, atunci când se gândesc cât de repede se va ofili.

Din fericire, potrivit celor de la doc.ro, există câteva trucuri ingenioase la care putem apela pentru ca florile noastre să rămână proaspete chiar și două săptămâni! În primul rând, cel mai simplu lucru pe care îl putem face este să tăiem tulpinile plantelor pe diagonală, înainte de a le pune în apă.

Ar trebui să tăiem cam 2 cm din tulpinile acestora, iar dacă o vom face pe diagonală, florile vor putea rezista mult mai mult timp.

Ce putem face ca florile să reziste mai mult timp

Un alt truc extrem de banal este utilizarea aspirinei! Mai precis, putem zdrobi o aspirină, iar apoi o putem adăuga pulberea în apa florilor. Sau, chiar și mai simplu, ne putem asigura că apa florilor este puțin călduță! Dacă are o temperatură ușor mai ridicată, apa va fi mai ușor de absorbit de către flori și va stimula procesele biologice ale acestora.

Iar un alt sfat extrem de util pentru florile noastre este să adăugăm puțin zahăr în apa acestora! Cu numai 2 lingurițe de zahăr adăugate în apă, florile noastre ar trebui să reziste mult mai mult timp!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net