Trucul genial pentru cele mai bune clătite. Ce trebuie să pui în compoziție, ca să nu se usuce și să fie pufoase

Puține deserturi sunt la fel de populare în țara noastră precum clătitele. Iar, partea cea mai bună este că ele sunt și foarte ușor de pregătit acasă, chiar și de către cei dintre noi care nu sunt foarte pricepuți în bucătărie! Iar nutriționistul Mihaela Bilic ne spune care este secretul pentru ca clătitele noastre să fie mai pufoase și fragede!

Clătitele sunt foarte populare în țara noastră / foto: Pixabay
Clătitele sunt foarte populare în țara noastră / foto: Pixabay

Potrivit celor de la adevarul.ro, medicul nutriționist ne spune ce anume trebuie să facem pentru ca clătitele noastre să fie mai delicioase ca oricând! Într-o postare de pe rețelele de socializare, dr. Mihaela Bilic ne spune că secretul clătitelor perfecte stă în aluat.

„Clătita perfectă are nevoie de odihnă

Cine spune că nu-i plac clătitele, minte! Sau nu a mâncat clătite cu adevărat reușite. Și aici nu mă refer la clătitele de fițe flambate în coniac (Crepes suzette cum le spun francezii), ci la clătitele noastre tradiționale cu zahăr, gem sau dulceață)

Tot secretul unor clătite fine și gustoase stă în aluat. Altfel spus cât de mult a stat aluatul la odihnit face diferența. Nu este magie, ci chimie: amidonul și implicit glutenul din făină are nevoie de timp să se umfle și să absoarbă lichidul din lapte, ca să obținem o textură omogenă și cremoasă. Dacă avem puțintică răbdare/așteptare, o să obținem o clătită moale și fragedă, nu una elastică și cauciucată!”, explică Mihaela Bilic, în postarea de pe Facebook.

Trucul pentru clătitele perfecte

„Cât timp lăsăm aluatul la odihnit?

Depinde de ingredientele pe care le folosim:

-pentru făina albă de grâu timpul de așteptare este de 30 min- o oră

-pentru făina integrală odihnă 2 ore-pentru aluatul de clătite făcut cu bere, timp de repaus 3 ore.

Important: aluatul se lasă la odihnit la temperatura camerei, nu la frigider! Cum procedăm dacă nu avem răbdare și nici chef de așteptare? Faceți aluatul cu lapte călduț, căldura accelerează hidratarea amidonului iar timpul de așteptare se reduce la jumătate. Ca să evitați riscul de cocoloașe folosiți mixerul, aluatul se omogenizează rapid și va fi mai fraged. Cât despre prăjit, țineți cont că tigaia trebuie să fie bine încinsă înainte de a pune ulei, în felul ăsta clătitele nu se lipesc! Acum, că știți cum să faceți clătitele perfecte, nu va rămâne decât să le umpleți cu ce vă place”, mai spune aceasta, pe pagina sa de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop zilnic jpg
LEnIqIYDrjpY8vCawLfUC e8jZx59J0eJmznNLKj2WoBCebc3zy MdvkB8juzl515FCHPIzOrGVyEOrg0QARVRxRVR1HQMT QZGv9 vVnAseNpCIOVrfKDrPElEuPbDei U5 s fw91iNKD8tdEbSQ8
zF1TEfjQWoGYhqOt3gCnX6 2Q5JwsAXyqRXtlsi71NiqAmdhdWBGmtl51s uD5DMgHtWy4Fd1UZASrIq4pvNXJTELZ HuJzvaTmD8rOgyvDBXgnM33u4s5493x7XOkqVy6DNrXLhkfRzLbpJzgRdtiA
1 ardei umpluti jpg jpeg
horoscop jpg
horoscop 26 martie jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
Carne de pui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net