Vreme anormală în acest weekend. Meteorologii anunță temperaturi istorice pentru România

Deși încă ne aflăm la final de iarnă, vremea de afară ne poate face să credem că deja se apropie vara! Meteorologii au anunțat că ne putem aștepta la o vreme deosebit de caldă în acest weekend! Un val de aer cald și umed va pătrunde în România din zona mediteraneană și nordul Africii.

Vom avea o vreme caldă în acest weekend / foto: Shutterstock
Vom avea o vreme caldă în acest weekend / foto: Shutterstock

Potrivit celor de la adevarul.ro, cei dintre noi care preferă vremea caldă au un adevărat motiv de bucurie în acest weekend! Se pare că temperaturile vor fi foarte ridicate, iar în Capitală nu este deloc exclus să avem chiar 20 de grade Celsius!

„În continuare, avem o vreme caldă (...), cu mai mult de 6-8 grade peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Este posibil ca ziua de sâmbătă să aducă un ecart între 13 până la 20 grade Celsius.

Chiar duminică, în același ecart termic vor fi 13-20 grade, cu o maximă în Capitală de 18-20 de grade.

Şi din punct de vedere al regimului de precipitații, este posibil să consemnăm mai ales sâmbătă, în jumătatea vestică a țării, ploi, iar la altitudini mari să vorbim și de precipitații mixte”, a declarat, conform sursei citate, directorul general al Administrației Naționalde e Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Vreme de primăvară în weekend

În privința vântului, dierectorul general ANM a spus că acesta poate ajunge la 60-80 km/h, pe creste. Chiar și în zone de relief mai joase, vântul ar putea fi resimțit în zone precum sud-estul, vestul și centrul României. Sâmbătă (24 februarie), este posibil să avem parte de ploi locale, iar în jumătatea de vest a țării cerul va fi înnorat.

Duminică, ne putem aștepta la cer temporar noros și la averse locale în zonele de munte, dar și în zone restrânse din vestul, nord-vestul, cât şi prin centrul ţării. În Capitală, maximele vor fi în jurul valorii de 18 grade, în timp ce minimele nu ar trebui să scadă sub 7 grade. De asemenea, în București mai este posibil să avem vânt slab și moderat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net