Imagini spectaculoase cu cea mai înaltă șosea din lume. Șoferii ajung până la 5.000 metri altitudine și văd peisaje superbe

Ultima actualizare:

De-a lungul lumii există o mulțime de drumuri spectaculoase, care reușesc să impresioneze mereu șoferii care circulă de-a lungul lor. Însă un loc anume a devenit faimos dintr-un motiv cu totul neașteptat: este cea mai înaltă șosea circulată din lume! Mai precis, este vorba despre un loc uluitor numit Khardung La Pass, aflat la o altitudine de peste 5.600 de metri!

Șoseaua se află în India / foto: Depositphotos
Șoseaua se află în India / foto: Depositphotos

Potrivit informațiilor oferite de shtiu.ro, se pare că această șosea incredibilă se află în India (în regiunea Ladakh), făcând legătura între Valea Indului cu Valea Shyok și Nubra. Șoseaua a fost dată în utilizarea publicului recent, în anul 1976, iar numele ei, Khardung La Pass, se traduce din limba tibetană în „Trecătoarea Castelului de jos”.

După cum ne și putem imagina, construcția unei șosele într-un mediu atât de ostil a fost o provocare enormă, iar, din păcate, mulți oameni chiar și-au pierdut viața în timpul construcției acestei șosele impresionante. Șoferii care ajung aici trebuie să aibă foarte mare grijă, deoarece temperaturile pot ajunge la valori extreme, chiar și de -40 de grade Celsius. Mai mult decât atât, fiind la o altitudine atât de mare, nivelul de oxigen este de numai 50% față de cel normal.

Cea mai înaltă șosea din lume

Situat chiar în zona de graniță dintre India, China și Pakistan, această șosea incredibilă este păzită constant, de către soldați. Punctul cel mai înalt din această trecătoare ajunge la o altitudine de 5.604 metri, de unde poate fi admirat masivul Karakorum, cu vârfuri magnifice, precum Hidden Peak (cu o altitudine de 8080 m), Gasherbrum II (cu 8034 m), Broad Peak (de 8051m), dar și K2 (cu 8611 m).

La punctul cel mai înalt din această trecătoare, cei care doresc să admire priveliștea incredibilă pot ajunge ușor cu mașina. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre turiștii care ajung aici aleg să folosească biciclete, ori motociclete. Ei bine, șoferii care își doresc să conducă de-a lungul unei șosele de-a dreptul spectaculoase, Khardung La Pass este o alegere cu totul inedită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net