Se caută sute de angajați la cea mai nouă fabrică care se construiește în România. Va fi gata până în iunie 2024

Se vor face sute de angajări la fabrica de medicamente care se construiește în România și care trebuie să fie finalizată până la începutul acestei veri. Mai exact, este vorba despre cea mai modernă fabrică din industria farmaceutică, o investiție de 60 de milioane de euro. 

În octombrie, ar putea să iasă pe porțile fabricii primele camioane cu medicamente Foto: Pixabay.com
În octombrie, ar putea să iasă pe porțile fabricii primele camioane cu medicamente Foto: Pixabay.com

Termen finalizare proiect: iunie 2024

În România, se construiește una dintre cele mai moderne fabrici din industria farmaceutică, cu o investiție ce depășește 60 de milioane de euro. STADA România, subsidiară a grupului STADA Arzneimittel AG, este la conducerea acestui proiect de amploare. 

Guvernul României a contribuit parțial la implementarea acestei facilități de producție prin acordarea unui ajutor de stat. Termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru luna iunie 2024, iar după aceasta, se va începe procesul de obținere a autorizațiilor necesare. Scopul este ca în luna octombrie 2024 să poată ieși pe porțile fabricii primele camioane încărcate cu medicamente. 

Câte locuri de muncă va genera fabrica 

STADA România a transmis coordonatele proiectului, evidențiind dimensiunea sa impresionantă. Cu 100.000 de metri pătrați de teren, 30.000 de metri pătrați construiți, 12 linii de producție și o capacitate de 160 de milioane de cutii de medicamente pe an, fabrica va genera aproximativ 400 de noi locuri de muncă. Acesta se va construi în cadrul Parcului Industrial Arieș din Turda, județul Cluj, potrivit zcj.ro. 

Fabrică medicamente Foto: Facebook STADA
Fabrică medicamente Foto: Facebook STADA

Despre ce investiție este vorba 

„Este prima fabrică de medicamente construită de la zero în România, în perioada modernă. Am plecat de la o investiţie de 48 mil. euro, dar sărim uşor de 60 de mil. de euro spre finalul investiţiei”, a spus directorul Mihai Fugarevici. „Probabil că va fi una dintre cele mai interesante fabrici din Europa: capacitatea de producţie este uriaşă, datorită tehnologiei. Sunt 12 linii de producţie care vor livra câte o cutie de medicamente pentru fiecare trei cetăţeni ai Europei”, a declarat directorul Mihai Fugarevici.

Grupul Stada este unul dintre cele mai mari companii farma­ceu­tice din Germania şi a intrat pe piaţa ro­mâ­nească printr-o sub­si­diară în anul 1992. Compania este prezentă în 120 de ţări, având 20 de fabrici. În România, prezenţa Stada include sediul din Bucureşti, un laborator de testare a produselor în Timişoara, dar şi un depozit de medicamente, tot în Timişoara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net