De ce să pui oțet în laptele fiert. Dacă faci asta îți iese un aliment pe care dai bani grei în supermarket
Cu siguranță nu sunt mulți cei care știu că este foarte simplu să prepare mozzarella în casă. Aveți nevoie doar de lapte nepasteurizat și câteva linguri de oțet. Procesul de preparare durează în jur de o jumătate de oră. Așadar, iată ce ingrediente sunt necesare și care este modul de preparare, pas cu pas:
Ce ingrediente sunt necesare
Pentru a putea face mozzarella în casă ai nevoie de 4l de lapte de casă nepasteurizat și de 8 linguri de oțet (de 9%). Din aceste cantități de ingrediente o să obțineți în jur de 450 de grame de mozzarela. Timp de preparare: 30 de minute.
Cum se prepară mozzarella în casă
Înainte de orice, trebuie să turnați laptele într-o cratiță și să amestecați continuu, până acesta devine suficient cald, dar nu trebuie să fie nici foarte înfierbântat. Este indicat să aibă temperatura de aproximativ 50°С.
Și după aceea trebuie să amestecați fără întrerupere și să adăugați câte 1 lingură de oțet. Zerul începe să se separe și devine gălbui la culoare. Atunci când cașcavalul se separă complet de zer, acesta trebuie scos și stors (cu mâinile) pentru a îndepărta lichidul în exces.
Acum este momentul să puneți oala cu zer la foc și îl înfierbântați foarte tare. Adăugați 1 lingură de sare, amestecați, adăugați bila de mozzarella, opriți foscul și începeți să întindeți cașcavalul. Puneți cașcavalul din nou în lichidul fierbinte, îl întindeți, apoi formați o bilă mare sau câteva mai mici. Este timpul să puneți bila de mozzarella într-un vas cu apă rece cu cuburi de gheață. O lăsați acolo până când aceasta se răcește.
Reguli care o să vă ajute să obțineți o mozzarella delicioasă.
- În primul rând, folosiți neapărat lapte crud. Altfel, veți obține brânză în loc de mozzarella. Lapte CRUD.
- Puneți oțetul treptat, câte o lingură. Când se separă zerul de culoare galben deschis, nu mai adăugați oțet.