De ce să pui oțet în laptele fiert. Dacă faci asta îți iese un aliment pe care dai bani grei în supermarket

Ultima actualizare:

Cu siguranță nu sunt mulți cei care știu că este foarte simplu să prepare mozzarella în casă. Aveți nevoie doar de lapte nepasteurizat și câteva linguri de oțet. Procesul de preparare durează în jur de o jumătate de oră. Așadar, iată ce ingrediente sunt necesare și care este modul de preparare, pas cu pas:

Obțineți mozzarella dacă în lapte crud veți pune oțet. Foto: Click.
Obțineți mozzarella dacă în lapte crud veți pune oțet. Foto: Click.

Ce ingrediente sunt necesare

Pentru a putea face mozzarella în casă ai nevoie de 4l de lapte de casă nepasteurizat și de 8 linguri de oțet (de 9%). Din aceste cantități de ingrediente o să obțineți în jur de 450 de grame de mozzarela. Timp de preparare: 30 de minute.

Cum se prepară mozzarella în casă

Înainte de orice, trebuie să turnați laptele într-o cratiță și să amestecați continuu, până acesta devine suficient cald, dar nu trebuie să fie nici foarte înfierbântat. Este indicat să aibă temperatura de aproximativ 50°С.

Și după aceea trebuie să amestecați fără întrerupere și să adăugați câte 1 lingură de oțet. Zerul începe să se separe și devine gălbui la culoare. Atunci când cașcavalul se separă complet de zer, acesta trebuie scos și stors (cu mâinile) pentru a îndepărta lichidul în exces.

Acum este momentul să puneți oala cu zer la foc și îl înfierbântați foarte tare. Adăugați 1 lingură de sare, amestecați, adăugați bila de mozzarella, opriți foscul și începeți să întindeți cașcavalul. Puneți cașcavalul din nou în lichidul fierbinte, îl întindeți, apoi formați o bilă mare sau câteva mai mici. Este timpul să puneți bila de mozzarella într-un vas cu apă rece cu cuburi de gheață. O lăsați acolo până când aceasta se răcește.

Reguli care o să vă ajute să obțineți o mozzarella delicioasă.

- În primul rând, folosiți neapărat lapte crud. Altfel, veți obține brânză în loc de mozzarella. Lapte CRUD. 

- Puneți oțetul treptat, câte o lingură. Când se separă zerul de culoare galben deschis, nu mai adăugați oțet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net