De ce simt unele persoane nevoia de control în relația de cuplu?

image
Controlul apare din nesiguranţă, din lipsa de încredere în propria persoanăfoto: shutterstock

Un stil de atașament anxios vine deseori la pachet cu nevoia de control. Această atitudine erodează relaţia de cuplu şi contribuie la creşterea nivelului de „toxicitate dintre parteneri".

Nevoia de control este una dintre nevoile cele mai întâlnite şi cel puţin o dată în viaţă fiecare dintre noi a experimentat cum e să fii controlat sau să controlezi, la rândul tău. În relaţiile de cuplu, controlul apare din nesiguranţă, din lipsa de încredere în propria persoană. De cele mai multe ori, îl controlăm pe celălalt nu pentru că ne lipsește încrederea în el, ci în noi. Reproșurile, cicăleala, interogarea sunt forme de control.

Un sfat demn de luat în seamă este acela de a nu controla excesiv. Este important să conştientizăm că partenerul nostru de viaţă are nevoie de căldură, sprijin, iubire, înţelegere şi o comunicare sănătoasă. Lucruri de care avem nevoie cu toţii în viaţă, chiar dacă în grade diferite.

Când încercăm să manifestăm prea mult control, apar tensiunile în cuplu, disconfortul pentru ambii parteneri şi multă frustrare. Iar acestea duc cu siguranţă la scăderea atractivităţii în ochii partenerului. O atitudine permisivă şi înţelegătoare va demonstra partenerului tău nu doar că eşti o persoană echilibrată ci că îl accepţi pentru ceea ce este. Sentimentul de libertate, libertatea de a fi tu însuţi, este unul dintre cele mai puternice afrodisiace.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
meghan markle jpg
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
visarion alexa
cub reghecamf bătaie png
cub botez reghecampf caciuc png
ceapa de buzau camp producatori (1) png
sistem rachete nasams Foto EPA EFE
image
image
image
image
kate middleton insarcinata
Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume jpg
Criminal Gheorghe Dinca politisti FOTO INQUAM Photos Bogdan Danescu (4) jpg
Nudiștii au facut baie în Marea Nordului jpg
visarion alexa
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg