De ce spun specialiștii „mai stai” înainte să bei prima gură de cafea dimineața

Cafeaua este porția de energie zilnică fără de care mulți dintre noi nu ne putem începe ziua. Cu sau fără zahăr, lungită sau nu cu lapte sau cu un cub de gheață, o cafea la prima oră a dimineții ne pune în funcțiune „motorul” pentru tot restul zilei. Există însă un detaliu important de care trebuie să ții cont în așa fel încât cafeaua să îți facă bine, nu rău. Recomandarea are legătură cu momentul în care este băută.

image

Pentru prima gură de cafea, specialiștii spun „mai stai”

Obiceiul de a bea o ceașcă de cafea de îndată ce deschidem ochii s-a dovedit că nu este deloc un obicei bun. Recomandarea este să așteptăm puțin de la momentul trezirii dimineața până la momentul primei guri de cafea.

Consumul de cafea are o mulțime de beneficii demonstrate și cel mai important este cofeina pe care o conține și care ne ajută să fim mai atenți. Nu demult s-a stabilit că proprietățile acestei băuturi energizante ajută împotriva bolilor precum Alzheimer sau diabet de tip 2.

Prepararea unui ibric de cafea este un ritual reconfortant și calmant, un gest simplu, dar atât de important. Urmează aroma care începe să ne trezească. Pentru prima gură de cafea, specialiștii spun „mai stai”, scrie IFLScience.

Cum am putea să ne facem mai mult rău decât bine cu cafeaua de dimineață

Specialiștii recomandă celor care își încep ziua cu o cafeluță să aștepte un timp înainte de a o bea, fiind nerecomnadată în primele minute de la trezire.

Unul dintre marii factori este hidratarea. Cofeina are un efect diuretic, ceea ce înseamnă că ne face să urinăm mai mult. Apa din cafea contează în aportul zilnic de lichide, așa că nu este neapărat adevărat că această băutură deshidreatează, în special la persoanele care sunt foarte obișnuite să o bea. Totuși, apa simplă este cel mai bun mod de a ne menține hidratați.

De aceea, specialiștii spun că cel mai bine este să ne începem ziua cu un pahar cu apă.

Un alt lucru foarte important este efectul băuturii asupra hormonilor de stres, prin eliberarea hormonului cortizol.

Cafea stimulează producția de cortizol, care este deja la niveluri maxime atunci cân ne trezim.

Dacă bem o cafea imediat după ce am deschis ochii, s-ar putea sa nu beneficiem pe deplin de cafeină, așa că ar fi mai bine să așteptăm până un pic mai târziu, după ce ne-am făcut întreaga rutină a dimineții, atunci când cortizolul scade.

În concluzie, cafeaua ar putea să nu fie cel mai bun lucru pe care îl putem consuma imediat după ce ne-am trezit, dar dacă mai așteptăm puțin, nimeni și nimic nu ne poate opri să o savurăm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
Yoon Suk Yeol. Foto: captură video
Banner Carmen Harra
panouri solare risc hackeri jpg
ceai freepik jpg
tarani romani cuptor jpg
Ploaie Autostrada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net