De ce trebuie să pui o pungă cu oțet pe robinetul de la bucătărie. Beneficiile incredibile ale acestui obicei îți vor schimba viața

Cu toții folosim oțetul la gatit, dar acest lichid are o serie largă de utilizări în gospodărie. Fiind antiseptic, oțetul distruge cu succes bacteriile. Fiind un acid, oțetul vă poate ajuta să îndepărtați grăsimea sau să curățați de calcarul depus para de la duș sau robinetele din gospodărie. Iată cum!

apa robinet

Un robinet sau o baterie de bucătărie sau baie este în uz zilnic. În timp ce are grijă de curățare, el însuși devine adesea o „victimă” a murdăriei. Mâinile noastre lasă în urmă reziduuri grase, împreună cu particule de murdărie și nu numai. De asemenea, apa supune materialul la presiune sub formă de depuneri de calcar.

Pune oțet alb în pungă și leag-o de capul robinetului 

Dacă ai robinet cu cap de duș mic la chiuveta din bucătărie, trucul ăsta este minunat. Este bun și pentru capul de la duș. Pune oțet alb într-o pungă și leag-o de capul robinetului, lasă soluția să acționeze 30 de minute și apoi șterge capul robinetului. Oțetul va topi depunerile de calcar și fluxul apei va fi din nou rapid, scrie lovedeco.ro. 

Trucul cu lămâia pentru curățarea robinetului 

O altă metodă de a curăța un robinet de depunerile de calcar, este să folosești o lămâie. Taie în două o lămâie și înfige o jumătate în robinet, mai exact în locul pe unde curge apa. Asigură-te că apeși bine lămâia, iar apoi prinde totul folosind o pungă de plastic și un mic elastic de cauciuc sau de păr. Dacă nu o să faci acest lucru, lămâia o sa cadă de acolo.

Lasă cidul citric din lămâie să acționeze timp de mai multe ori. După aceea, ia un burete de vase și curăță cu partea abrazivă unde existau depunerile de apă dura, pentru a te asigura că ai curățat tot. 

Cum scapi de petele de pe robinetele din alamă cu ketchup

Uită de soluțiile din comerț costisitoare și toxice pentru mâinile tale. Dacă robinetul din alamă are câteva pete dificile pe care apa și săpunul nu le pot înlătura, nu-i nicio problemă. Specialiștii vin cu un truc, o soluție salvatoare care-ți recomandă să folosești un produs extrem de neobișnuit pentru baie, dar foarte comun pentru bucătărie.

Este despre ketchup sau despre sucul de roșii, două alimente ce fac minuni în a îndepărta petele de grăsime de pe robinetele de alamă din baie și bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să torni sos de roșii sau ketchup pe o cârpă curată, iar apoi vei curăța robinetul, frecând cu acea lavetă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net