De ce trebuie să pui zaț de cafea la flori? Plantele tale îți vor mulțumi

Zațul de cafea are un conținut ridicat de nitrogen și este un bun agent de fertilizare. Astfel, el este utilizat ca îngrășământ organic în grădină, dar și pentru pământul din ghivecele cu flori sau cu alte plante. După ce ai scormonit pâmântul, împrăștie zațul de cafea în locul unde vrei să semeni plantele și la urmă pui semințele. Dacă vrei să ai flori cu pământ hrănitor, dar stai la apartament, pune zaț de cafea într-o sticlă de apă și udă pământul de fiecare dată când este nevoie, cu acest amestec.

Zațul de cafea este benefic pentru plante Foto: Pixabay.com
Zațul de cafea este benefic pentru plante Foto: Pixabay.com

Beneficiile zațului de cafea pentru plante

Zațul de cafea are foarte multe întrebuințări în grădina ta. Mai mult decât atât, zațul nu are nicio contraindicație, astfel că nu va face niciun rău plantelor tale și îl poți folosi oricând, cu cea mai mare încredere.

Cum se aplică zațul la plante

Ingredientul se aplică direct la baza plantelor sau amestecat cu îngrășământul pe care îl pui plantelor tale periodic. Acesta aduce o mulțime de beneficii, precum îmbunătățirea calității pământului, dar și sporește capacitatea pământului de a reține apa.

Mai mult decât atât, zațul de cafea aerisește substratul și este cunoscut pentru faptul că alungă dăunătorii din grădina ta. Zațul de cafea atrage râmele, care sunt benefice pentru pământul din grădina noastră. De asemenea, acest zaț este o sursă deosebit de importantă de azot.

Care sunt efectele zațului de cafea

Este important să știți faptul că, zațul de cafea, aduce beneficii în grădina ta sau la plantele din ghiveci, după o anumită perioadă de timp, perioadă în care zațul se descompune în mod natural.

De aceea, trebuie să aveți răbdare atunci când aplicați, dat fiind faptul că efectele nu se văd imediat. Cu toate acestea, zațul de cafea este un ingredient pe care oricine ar trebui să îl folosească deoarece este accesibil, este ușor de folosit și aduce beneficii uimitoare pentru plantele noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net