De ce trebuie să ții ceapa în lapte înainte să o prăjești. Trucul știut doar de bucătarii marilor restaurant din lume

Ceapa este un aliment pe care mulți urăsc să îl folosească la gătit, principalul motiv fiind acela că provoacă usturimea ochilor și că lasă un miros neplăcut pe mâini, chiar și după ce sunt spălate de mai multe ori. Însă, ar trebui să recunoaștem că mâncarea fără ceapă nu are același gust, acest ingredient făcând-o mult mai gustoasă. Iar dacă vrei să te lingi pe degete, ar trebui să știi de ce ar trebui să o ții în lapte înainte să o prăjești. 

De ce trebuie să ții ceapa în lapte înainte să o prăjești / Foto: Freepik
De ce trebuie să ții ceapa în lapte înainte să o prăjești / Foto: Freepik

Când vine vorba de a ușura munca unui bucătar, sau a unei bucătărese, lista de trucuri este lungă și uneori chiar bizară. Iar un sfat neobișnuit cu efect uimitor face furori în marile restaurant din lume. Află de ce este bine să înmoi ceapa în lapte înainte de a o prăji. 

Trucul bucătarilor profesioniști

O cantitate mică de ceapă conferă, de obicei, mâncărurilor aroma sa deosebită, însă prepararea ei este la propriu un chin. De-a lungul timpului, s-au căutat tot felul de soluții și mici trucuri pentru a elimina inevitabilele lacrimi ce se formează în timpul procesului de curățare, tăiere, mărunțire, dar și pentru modul de preparare. Și, se pare că, un truc folosit în multe bucătării profesioniste este simplu și eficient, iar acesta implică înmuierea cepei în lapte rece. 

La ce te ajută această metodă? Ei bine, vei descoperi că gustul cepei va fi unul mai blând, aceasta nu va mai ustura atât de mult, va putea fi tăiată fără probleme și fără lacrimi, și va fi mai gustuasă și mai crocantă. 

Ce trebuie să faci? Simplu. Lași ceapa la înmuiat în lapte pentru aproximativ zece minute, apoi o clătești bine sub jetul de apă. Atât. Acum ceapa este gata de preparat, fără a provoca lacrimi și va fi mai gustoasă ca niciodată după ce o prăjești. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net