Informația pe care oricine ar trebui să o știe! Ce trebuie să faci atunci când tai ceapă, pentru a nu mai plânge?

Câți dintre noi pot spune că nu s-au aflat în situația de a plânge odată ce începem să tăiem o ceapă? Este o situație mereu neplăcută, deoarece ne poate face să vedem mai greu în jur, cât și să avem dureri de ochi. Din fericire, există câteva metode simple care ne pot ajuta să scăpăm de lacrimile provocate de către ceapă!

Există câteva metode prin care putem evita lacrimile provocate de ceapă
Există câteva metode prin care putem evita lacrimile provocate de ceapă

Pentru mulți dintre noi poate fi un moment intimidat în bucătărie, deoarece știm exact ce urmează. Atunci când începem să tăiem o ceapă, în doar câteva clipe, vom începe să lăcrimăm atât de mult, încât pare mai mult că exersăm pentru audițiile unei piese de teatru, nu că pregătim câteva chiftele. Acest fenomen este cauzat de către compușii chimici eliberați în aer atunci când tăiem ceapa. Aceștia provoacă iritații ale glandelor lacrimale, iar pe lângă simplul fapt că începem să plângem, nu este exclus să ne confruntăm și cu dureri de ochi. Din fericire, există câteva trucuri simple care ne pot ajuta să evităm această problemă!

Unul dintre aceste trucuri este să punem ceapa la congelator, înainte de a o tăia! Atenție, asta nu înseamnă să o lăsăm acolo peste noapte, ci doar preț de vreo 10 minute, înainte de a începe să o tăiem.

Cum să tăiem ceapa fără să plângem

Tot în legătură cu temperatura mai există un truc. Dacă congelatorul poate fi o opțiune, o alta este simplul cuptor cu microunde! Dacă puneți ceapa întreagă la microunde, vreme de maxim 30 de secunde, ar trebui ca diverșii compuși chimici care provoacă lacrimile să fie eliminați!

O altă modalitate prin care puteți scăpa de lacrimi în bucătărie este prin folosirea unei lămâi! Mai precis, înainte de a începe să pregătiți ceapa, trebuie să tăiați o lămâie și apoi să ungeți lama cuțitului cu aceasta. Acidul citric ar trebui să anihileze compușii din ceapă, iar ochii voștri nu vor mai suferi! Însă, singurul dezavantaj al acestei metode este că va trebui să tot ungeți cuțitul cu zeamă de lămâie, altfel „trucul” nu va mai avea efect.  

De asemenea, în timp ce tăiați ceapa, recomandat este să purtați ochelari de soare, iar lacrimile nu-și vor mai face apariția.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
zodii relaxate jpg
cozonac jpg
horoscop jpg
pui la cuptor jpeg
image png
horoscop webp
horoscop jpg
ADV jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net