Ce se întâmplă dacă dormi cu o felie de ceapă în șosete. Leacul băbesc care face adevărate minuni

Când tai ceapă nu este un moment foarte plăcut. Însă, știai că această legumă, și atunci când nu o mănânci, aduce multe beneficii pentru organismul tău? Iată ce trebuie să știi și de ce te sfătuim și pe tine să încerci acest lucru atunci când dormi.

Ce se întâmplă dacă dormi cu o felie de ceapă în șosete / Foto: Freepik
Ce se întâmplă dacă dormi cu o felie de ceapă în șosete / Foto: Freepik

Știai că specialiștii recomandă să dormi cu o felie de ceapă în șosete și când îți este rău să o ții pe burtă? Dacă și tu ai auzit persoane care își pun ceapă în șosete atunci când dorm, și le-ai crezut nebune, o să îți explicăm de ce acest obicei ar trebui încercat de toată lumea.

Ceapa purifică aerul și, atunci când intră în contact cu pielea, ucid germenii și bacteriile, iar, sucul, pe care îl produce atunci când este tăiată, va intra în fluxul sanguin și va ajuta la purificarea sângelui. Originară din Asia, fiind una dintre cele mai vechi plante de cultură, cultivată ca plantă medicinală, condiment și legumă, ceapa era folosită, încă de pe vremuri, ca remediu naturist pentru stările de rău, răceli și dezechilibre în corp. Leguma conține vitaminele C, B1, B2, B6, E, PP, sulf, siliciu, iod, fosfor, calciu, caliu, fier, natriu, carotin, acid folic și enzime precum invertaza, oxidaza, peroxidaza, catalaza, lipaza, cistein-liaza, fructozil-transferaze, uleuiri eterice, acizi organici, acid citric, fermenti, fitoncide si substanțe afrodisiace.

Dormitul cu o felie de ceapă în șosete

Conform medicinei chineze, în tălpile picioarelor se află aproximativ șapte mii de terminații nervoase, care servesc drept căi către organele vitale, numite meridiane. Ele acționează ca un circuit electric puternic care, atunci când este stimulat, oferă acces la restul corpului.

Ei bine, astfel, ceapa pusă în șosete, trimite toți nutrienții în vasele de sânge, iar substanțele sunt absorbite prin tălpi. Feliile de ceapă pot deschide meridianele situate pe partea de jos a fiecărui picior și pot elimina toxinele, bacteriile și bolile, poate purifica sângele și chiar ajuta la reducerea mirosului picioarelor. De asemenea, ca leac băbesc, în medicina alternativă, ceapa este folosită des, fiind un antiseptic, antibiotic, analgezic, emolient, rezolutiv, revulsiv, împiedeca înmulțirea microbiana, limitează durerea sau chiar o suprimă.

Benefiiciile dormitului cu ceapa în șosete

1. Ajută la întărirea sistemului imunitar. Are puternice beneficii antibacteriene și antivirale.

2. Acidul fosforic din ceapă (ce se eliberează atunci când o tăiați) funcționează ca un magnet pentru substanțele toxice, astfel, vă poate ajuta să vă purificați sângele.

3. Ajută la menținerea apărării organismului. Cepele sunt bogate în vitaminele E și C, care sunt antioxidanți.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net